mandag den 27. september 2010

Back on track

Hjemvendt fra strikkefestivalen i Næstved kan jeg konstatere, at er jeg godt brugt.

Og ja, jeg fik købt garn. Vi kørte til Sorø og Næstved og besøgte nogle forskellige garnbutikker og der var adskillige lækre garner til salg på selve festivalen. Blandt andet Bentes smukke håndspundne garn i merinould og silke, som kom med hjem i tasken. Jeg har endnu ikke besluttet mig for, hvad det skal ende med...

Det var nogle dejlige, flittige dage med søde mennesker, snak og sjov og ikke så meget søvn. Vi havde valgt at bo på et hyggeligt Bed & Breakfast i Holmegård. Stedet kan bestemt anbefales! Jeg har stadig brug for ro og et sted for mig selv, så det var et krav med eneværelse og det kunne vi (næsten) alle få der. Jeg var også forudseende og tog en fridag, så jeg nu får hvilet ud ovenpå 'strabadserne'. Luksus :-)

fredag den 24. september 2010

Næste stop... Næstved

Så er der afgang til Strikkefestivalen i Næstved om en times tid. Min allerførste og jeg er en smule spændt.

Jeg har hævet lidt ekstra lommepenge, for jeg har hørt rygter om at der er garn at købe... Selvom jeg er forholdsvis tilbageholdende med garnindkøb, så kan man aldrig vide... Men jeg har nu medbragt garn til et par projekter - bl.a. Isagers 'Kraka', med det smukke mønster af løbemasker - og så er der selvfølgelig garn til mere babystrik.

Håber I får en forrygende weekend - ligesom jeg, forhåbentlig :-)

fredag den 17. september 2010

ABC-tema W

En whisky?

Ja tak!

Gerne en single malt og gerne en af de røgede (no rocks, no water).


Jeg har aldrig besøgt et af de mange skotske destillerier, men til gengæld har jeg været på Hven. Den svenske, men også lidt danske, ø midt i Øresund, hvor Thycho Brahe slog sine folder og hvor de gule turistcykler ses overalt.


Og hvad har det med whisky at gøre?


'Spirit of Hven' i Backafallsbyn er et af de få skandinaviske destillerier der fremstiller bl.a. whisky.

I 2008 boede vi et par dage på stedet og vi besøgte den yderst velassorterede whiskybar, som regnes for en af Sveriges bedste. Så vidt jeg husker var der over 500 forskellige mærker at vælge imellem - her ser I en brøkdel af dem.

Vil du se andre løsninger på ugens bogstav så kik her.

torsdag den 16. september 2010

Jeg strikker altså stadig...

Min blog startede som en strikkeblog, men har fået en del vildskud siden. Ikke desto mindre skal jeg huske, at få mine strikkerier dokumenteret, så her kommer en opdatering, der i nogen grad bærer præg af den kommende bedstemor-status. Lige nu har jeg to ting 'kørende'. Den ene er min temmelig ferskenfarvede og for mig usædvanligt feminine trøje, som nærmer sig afslutningen. Det er den type, der lukkes med en broche foran.

Den anden er en lille babytrøje i samme mønster som den lille babyhueDet er det nordmændene kalder et 'hente-sæt' (selvom jeg nu regner med at forældrene selv kan finde ud af, hvad den lille fyr skal have på når de skal hjem fra sygehuset :-)



Jeg har også færdiggjort to andre barnebarns-projekter, så selvom det bliver et vinterbarn, så skal han nok kunne holde varmen.

FAKTABOKS for BLØDESTE TRØJE
Design: May Langhelle (fra bogen: Blød begyndelse)
Garn: 100 g Filcolana Merci (uld/bomuld) i en blød gråbrun
Pinde: Knit-Pro 2,5 og 3
Størrelse: 3-6 mdr.
Om strikketøjet: Letstrikket, med sødt rudemønster. Garnet er dejligt at strikke med, men jeg synes det fnulrer lidt. Det holder forhåbentlig op, når den er vasket. Jeg mangler at sy knapper i...





FAKTABOKS for BABY-BODY
Design: May Langhelle (fra bogen: Blød begyndelse)
Garn: 55 g Askeladens 2-trådede Merino lammeuld
Pinde: Knit-Pro 2,5 og 3
Størrelse: 0-3 mdr.
Om strikketøjet: Nemt strikketøj - når 'man' lige læser i opskriften og ikke bare strikker som 'man' tror det skal gøres ;-) 

Der kom en pakke...

I pakken lå endnu en pakke, i smukt silkepapir med fint kort og snor. Det var Mia som, ganske uden beregning, har sendt mig en skøn, klassisk engelskgrøn T-shirt med navnetrækket fra hendes internetbutik (og blad), Anglofilia.

Den vil jeg iføre mig, når jeg skal på min næste havevandring med husbonden! 

Jeg vil knibe øjnene godt sammen (ukrudtet har alt for gode vilkår p.t. på grund af en tåbelig ryg), slå over i mit allerbedste (Essex)engelsk og lade som om jeg befinder mig i en af Englands mange smukke, velpassede haver. 


Jeg klipper (ikke plukker) et par sensommerblomster og lidt forskellige krydderurter, vi smager på årets få blommer og nyder vores grønne plet på denne jord. 

Derefter vil det helt sikkert gøre godt med ild i pejsen (brændeovnen), 'a nice cup of tea', måske med scones med clotted cream (ikke til at skaffe) og hjemmelavet jordbærmarmelade samt en god engelsk krimi. 

Jo, jeg elsker England (og forårets ferie går efter planen til Cornwall) så teksten passer på en prik! Tusind tak til Mia :-)

onsdag den 15. september 2010

En behersket indkøbstur

Jeg har været i køkken-paradis. Ikke en stor butik, men velassorteret.

Efter et langt kik på enorme komfurer med plads til gryder i selskabsstørrelse, ovne der rent faktisk kan rumme noget, pålægsmaskiner til omkring 50.000 kr. og meget andet fantastisk, så fik jeg handlet. Kun to af tingene stod ikke på min seddel, men den ene var billig og den anden var en nødvendighed.

Jeg fik min gode urtekniv. Efter mindst 35 år har jeg udskiftet den gode, sløve Irma-model med et lille japansk vidunder. Ikke en Tojiro, som jeg savlede efter, men en mere moderat Mac. Men det er også en kolossal forbedring.

Med til kniven måtte et keramisk strygestål, som også vil være godt til min gamle Global-kokkekniv. Kniven jeg bruger til næsten ALT skæreri. Men nu må Mac'en altså ind på banen.

En dejkniv/skraber, en palet a la Mette Blomsterberg, en tyndskræller til en tier og et kanellerjern var de beskedne sideindkøb, så jeg blev ikke ruineret. Til gengæld har jeg et hav af ønsker stående på min ønskeseddel - og det er jo ikke så værst :-)
Godmorgen derude i Danmark - hav en dejlig dag.

tirsdag den 14. september 2010

Køkkenfryd

Det kan godt være, at det er umådeligt gråt derude, men det skal ikke slå skår i mine forventninger til dagen.

Efter en formiddag i bibliotekets tjeneste, venter et besøg hos min bror og hans kæreste i Metropolen. Nu skal det nemlig være: Mit første besøg hos køkkengrej-forhandleren H.W. Larsen.

Der ER plads i mit køkken til nyanskaffelser (om ikke behov), men jeg medbringer alligevel en behersket indkøbsseddel og en portion fornuft, som jeg håber rækker, indtil jeg er ude af butikken igen!

Nu ikke alt for mange spontane greb i varerne, vel?

søndag den 12. september 2010

Those were the days...

Blogkvinder 40+ har vi gang i en lille leg med temaet 'Hvordan så du ud i 70'erne'? Her er mit bidrag:

Året er 1973. Jeg er 22 år og flyttet med min daværende kæreste til 'Det Mørke Vestjylland', nærmere bestemt Nr. Nissum, hvor han skulle læse til lærer på seminariet. Vi fik en lille kollegielejlighed, men da seminariet byggede på (indre)missionsk grundlag, var der krav om at vi skulle være gift. Principperne måtte vige og vi giftede os i 1972.

Det første år havde jeg rengøringsjob på seminariet, men året efter startede jeg på HF. Det var en spændende og udviklende periode af mit liv. Der var et rigt foreningsliv på stedet som jeg deltog aktivt i og jeg mødte mange dejlige mennesker med helt andre synspunkter end mine egne. Som både ateist og socialist fik jeg kam til mit hår og der blev diskuteret på livet løs. Men det var også et samfund lukket om sig selv. Seminariet og kollegierne lå ret isoleret og vi havde ikke den store berøring med resten af lokalbefolkningen.

Efter HF gik jeg et år på børnehaveseminariet i Holstebro, inden vi igen flyttede tilbage til Sjælland.

Billedet tog min kæreste med et Nikon spejlreflekskamera som vi anskaffede omkring det her tidspunkt, så der blev eksperimenteret med indstillinger, film og fotopapir. Vi havde et lillebitte badeværelse uden vinduer, hvor vi fremkaldte billeder i stor stil.

fredag den 10. september 2010

ABC-tema V

Der var ingen vaklen denne gang - jeg valgte et af de fire elementer, VAND. Jeg har en svaghed for vand.

Vand giver liv
Vi er heldige at bo et sted på kloden, hvor vi kan åbne vores vandhaner og klart, rent vand strømmer ud i rigelige mængder. Trods tilfælde som dem i Køge og senest Århus, har vi ingen problemer  med vandforsyning. Måske et kort vandingsforbud i tørre perioder, men det er det. Uden vand er mennesker, dyr og planter fortabte.

Vand tager liv
Vand er blevet betragtet med ærefrygt af søfarende gennem århundreder. Stolte skibe kan knuses som æggeskaller når havet for alvor viser tænder.

De store floders oversvømmelser har udløst nogle af verdens største naturkatastrofer.
Senest har vi set de helt forfærdelige oversvømmelser i Pakistan som betyder at millioner af mennesker lider nød og har brug for hjælp. Jeg har ingen billeder derfra, men vi har vist alle set dem i medierne.

Mange gode nødhjælpsorganisationer er i gang derude; jeg har især stor respekt for Læger uden grænser. Du kan hjælpe dem med sølle 150 kr. ved at sende en simpel sms: Skriv AKUT og send til 1414. Det er da nemt, ikke?
Eller du kan støtte dem på den 'fede' måde, bare se projektet Kager uden grænser.

Vand som nydelse
Jeg har tidligere skrevet om mine brusebade og jeg har også tidligere nævnt hvor meget 'min' fjord her tæt ved betyder for mig. Store flader af vand, hvad enten det er glat, kruset eller med vilde bølger, giver en helt vidunderlig ro i sjælen.

Skal vi skåle på det? 
I et godt glas vand selvfølgelig :-)


Se flere løsningsforslag på ugen udfordring HER

onsdag den 8. september 2010

Stashing... and stashing... and...

Ravelry er et fantastisk værktøj for en strikkeglad bibliotekar, så er det sagt.
Her kan der organiseres og struktureres til den store guldmedalje, for i denne velordnede strikke-community, kan du bl.a. gemme oplysninger om, og billeder af, alle dine strikkeprojekter, bøger, garner osv.

Så nu har jeg lagerført (stashet) garn 'på den virtuelle måde'. Et temmeligt unødvendigt, men også temmeligt sjovt weekend-projekt (hver sin lyst, vil en del af mine mindre strukturerede venner nok sige - eller bare ryste på hovedet og himle med øjnene).

Jeg er lykkelig for at Ravelry har så fine søgemuligheder, for ihh, hvor er der meget garn. Jeg blev slet ikke færdig - og det er kun strikkegarnet jeg har haft fat i, der er mindst lige så meget vævegarn. Det meste af det har ligget i årevis og ventet på bedre tider og er nu omsider kommet til ære og værdighed.

En (behagelig) sidegevinst fik jeg med i købet, for da der både skulle tages billeder og noteres fra banderolerne, så blev garnet også ordnet i virkeligheden.

Næste projekt er at få brugt garnet til noget fornuftigt, men jeg er sikker på at det overblik og de muligheder jeg nu har fået, vil hjælpe gevaldigt på sagen.

lørdag den 4. september 2010

ABC-tema U

Efter en uudholdelig lang pause, hmmm, er jeg på banen igen. Ustabil, ja, men meningen er god nok.

Ugens ord er Udstyrsstykke. Jeg skal se et af slagsen i aften: Skønheden og Udyret. Hvis I kender Disneys tegnefilm, så ved I hvad der venter os: Talende kommoder, lysestager, ure, tepotter og meget andet.

Min teater- og sanggale datter og svigersøn optræder sammen med Mastodonterne i Frederiksborgcenteret og senere i Tap1 i København. De er begge bidt af en gal musical og bruger en stor del af deres fritid på at synge og optræde. Jeg har lånt et af min datters billeder (hun tegner og maler nemlig også) fra musicalen over dem alle, 'Phantom of the Opera', der også er lidt af et udstyrsstykke.

Selv er jeg ikke så vild med musical-genren, men når de to er med, så skal jeg selvfølgelig se det!
Så i aften vil jeg nyde de fantastiske kostumer og de mange, utrolig dygtige amatører i det helt store udstyrsstykke - og jeg er sikker på at det bliver en oplevelse.

Se andre løsninger på ugens U udfordring HER

fredag den 3. september 2010

Strikkeaften med inspiration

Forleden havde jeg fornøjelsen af at deltage i Strikketøsens arrangement med Bente Geil. Der blev disket op med gode strikkefiduser og Bentes nye og gamle designs - og butikken bugnede med garnfristelser. Men jeg holdt mig nogenlunde på måtten og nøjedes med at investere i 4 nøgler af Rasmillas Luksusgarn.

Den halvgode undskyldning er, at jeg skal have forskellige strikkerier med til den kommende strikkefestival i Næstved og Luksusgarnet egner sig fortrinligt til et (endnu ikke udvalgt) projekt til det kommende familiemedlem.

I dag faldt jeg i med begge ben og har forsøgt at 'lette' en anden webstrikker, for lidt af hendes overskydende garn. Nu venter jeg på et bekræftende svar fra hende, så er jeg den glade ejer af garn til mindst tre projekter til mig selv.

Og så kan strikkefestivalen komme an, jeg er klar...

En nyvasket og friskstrøget septemberdag

Er det ikke til at blive glad af? Sådan en skøn september morgen?

Selvom det bliver en dag med flere anstrengende gøremål, så er jeg jubeloptimist fra morgenstunden. Ind af køkkenvinduerne vælder solen, uret tikker ganske forsigtigt, men ellers er der helt stille i huset. En skål havregryn med mælk og et æble - og så afsted.

Kornblomsterne er afblomstret for i år, men denne blå skønhed minder mig om en tindrende blå septemberhimmel, så derfor får den plads i dag.

Rigtig god dag til jer allesammen :-)

torsdag den 2. september 2010

Hornfisk er godt

Jeg er glad for fisk og i Frederiksværk har vi heldigvis hele to fiskehandlere og det samme i Hundested. Noget man vist ikke er forvænt med andre steder i landet.

Sensommer betyder bl.a. gode hornfisk, der en af mine yndlingsfisk. Da jeg var en tur på lystbådehavnens røgeri i går, var de netop i gang med at filetere hornfisk, så jeg købte selvfølgelig nogle fileter med hjem, sammen med et fristende stykke nyrøget laks med dild og citron.

Fileterne blev skåret i mindre stykker, vendt i groft speltmel med fintrevet limeskal, salt og peber og så fik de en hurtig tur på panden.

Tilbehøret havde også en snert af sensommer.

Spidskål og æbler, suppleret med tranebær og valnødder fra fryseren, blev sauteret med en smule rapsolie, lidt hyldeblomstsaft og et drys salt og peber.

Det hele blev serveret med et par nykogte kartofler - og det var slet ikke så dårligt på den allerførste smukke septemberdag.