lørdag den 31. marts 2012

Nældefeber

Forår - et ord der varsler liv og glæde for de fleste. Nu varmer solen igen, det grønnes så småt og årets allerførste blomster har været forbi og er næsten væk. Påsken er 'lige om lidt' og jeg har allerede taget hul på min påskeferie - det bliver godt.

I min have har jeg et utal af kraftige brændenælder ved hønsegården og i baghaven. Nogle skal der, være så nældens takvinge har noget at leve af, men de er vældig livskraftige og vil også gerne invadere de mere civiliserede områder. Lige nu titter de op flere steder i min hæk - det skal de ikke.

Men før rødderne får en tiltrængt tur med greben skal vi have lidt nytte af dem, så i går gik jeg på hugst iført højgule gummihandsker; jeg er ikke så hårdfør at jeg bruger de bare næver for selvom de er små og fine, så brænder de lige godt.

Efter en tur i Magimix'en hældte jeg det vitaminrige grønne drys i en ovnomelet, der blev garneret med lige så nyhøstet purløg og serveret med tomater bagt med feta, en smule sprødstegt bacon, hjemmebagt  rugbrød og en salat 'on the side'.

En rigtig forårsret!











Det her var sidste chance for at få et enkelt indlæg i luften i denne måned, så trods min lidt trælse blogtræghed har jeg mandet mig op og beklager hermed også den larmende tavshed.