fredag den 6. august 2010

ABC-tema Q

Hvad skal man dog finde på denne uge?
Et Q-ord med mening - og billeder til, hmmm.

Husbonden mente bestemt at jeg, med mine feministiske tilbøjeligheder, burde satse på Quinder. Jeg harcelerer f.eks. ofte over at voksne hunkønsvæsner omtaler sig selv som 'piger' og insisterer på, at jeg altså er 'en kvinde', så helt ved siden af var det valg måske ikke.

Man kunne også vælge Quorn; produktet der skal ligne kød, men ikke er det (lidt samme problematik som ovenfor ;-)
Piskeriset har dog afprøvet det nye produkt med godt resultat, men da jeg har ikke forsøgt mig endnu og kan ikke gøre mig klog på det. Klimavenligt er det, muligvis, hvis det kan nedbringe mængderne af kød på den vestlige verdens tallerkener.

Men mit oplagte Q er Quiz. Jeg er bidt af en gal quiz. Ikke dem på tv, jo Jeopardy var da meget sjovt, men ellers synes jeg det går alt for langsomt, når vi også skal ha' deltagernes livshistorier og anden udenomspjat. Næh må jeg bede om spørgsmål ligepå og hårdt:

 • Jeg finder obskure quiz'er på nettet
 • Jeg tilmelder mig alskens meningsmålinger: Gallup, Capacient, Megafon, Det mener Danmark og alle de andre (lidt quiz-agtigt er det da, selvom spørgsmålet om husstandens årsindkomst jævnligt gentages)
 • Jeg gennemtygger Trivial Pursuit-kort fra en ende af (nej, ikke sammen med andre, men med mig selv)... 
 • Jeg løser quiz-krydsord, så snart jeg kan finde en. 

At få udfordret min paratviden er det bedste jeg ved.

Det er også den del af mit job jeg er allermest glad for. Når jeg på biblioteket får et (quiz)-spørgsmål, der tænder for min indre 'detektiv', så helmer jeg ikke gerne. Som regel er det låneren der opgiver først og synes hun/han er til alt for meget besvær. Næh-nej, jeg ELSKER det.

Her er et spil, som min bror en jul forærede sine søskende. Det har mange mystiske og besynderligt håbløse spørgsmål, som 'hvilke elapparater bør man ikke opbevare ved siden af hinanden, hvis man skal tage hensyn til elforbruget', 'hvornår gik danskerne fra fintmalet til vacumpakket kaffe', 'hvilket fjerkræ var det foretrukne ved 1800-tallets hoffer' og 'hvad hedder den tegneserie man normalt kommer ovenpå sin mad'...? Ja, gæt selv!

Og så kan man vinde bitte-små hvide kokkehuer - den perfekte gave til en madelskende quiz-nørd!

Se flere Q-løsninger her

15 kommentarer:

 1. Altså det der med Quinder og piger, det kan vi jo så diskutere i timevis. Det må vente, men det der quiz-spil. Det lyder rigtig sjovt og anderledes og udfordrende. Det vil jeg overveje at bruge som gave til dem allesammen til jul.
  Ja, der er altså kun godt 4 måneder til ;-)

  SvarSlet
 2. Flot q-indlæg, jeg pipper dog lige at hvis man læser, løser og kan alle spørgsmål i TP så er det snyd... i vores familie.. :-)
  Ha' en dejlig weekend

  SvarSlet
 3. @Ann: Spillet Kogepunkt har adskillige år på bagen og er altså lidt sært, så det er på eget ansvar ;-)

  @Inge: Bare rolig Inge. Jeg er slet ikke til spil og sniger mig væk, når der skal spilles, så jeg snyder altså ikke!

  SvarSlet
 4. Man vil vel kanskje være evig ung og betegner seg selv som piker. Men kvinne mener jeg man bør kalle seg når man er passer 20 i alle fall.
  Men det er viktig å holde hjerne ung og da er quizz tingen... Besøk bloggen min og bli evig ung!! (jeg har quizz med premie;)

  SvarSlet
 5. Jeg synes, at piger ud over teenagealderen er lige så upassende som drenge ville være det. Men hvad er der egentlig blevet af "dame"?

  SvarSlet
 6. Hei, flott Q-bidrag :) Quisser er artige ! Å spille spill også. Liker best spill der eg får lov å endre spillereglene etterhvert :)

  SvarSlet
 7. Herlig og velskrevet av en sann Quinde.
  Det quorn du forteller om, høres meget smart ut, det gir langt mer direkte mat enn via kvegets mage.

  Og Quizz, du kjenner muligvis til norske påsketradisjoner?

  Jo det er hvite vidder, krim-bøker og quizz-bøker. Det er ingen norske ukeblader som unnlater å ha en stor "Spørrebok" med som bilag til sine påskeutgaver.
  Er været fint, varer disse bøkene til oversommeren, er været dårlig derimot, så må spørsmålene leses om igjen i løpet av påsken.

  ha en flott weekend

  SvarSlet
 8. Haha, det spillet vil jeg være med på!! :-D

  SvarSlet
 9. Dejlig læsning og jeg nød de sjove spørgsmål til sidst. Jeg er selv en, der tit og gerne spørger biblioteksvagten.dk om noget, jeg ikke kan finde svar på. Og nu vil jeg ikke længere være flov over at spilde bibliotekarens tid :-)

  SvarSlet
 10. Flott løsning! Jeg er ikke noen kløpper mer ord og ordspill .... men kaster meg over alt som har med tall å gjøre. Som sudoku :o)

  SvarSlet
 11. Tak for din kommentar :-) Jamen så kan man da sige, at du er en rigtig quisling ;-D

  SvarSlet
 12. Flott Q-løsning! Jeg hadde problem med å finne en q jeg, her var det jo mange :-)

  SvarSlet
 13. Heisann!

  Har dessverre ingen aning!
  Jeg liker også quiz, men er ikke så god på sport og politikk,så jeg vinner sjelden.
  Fint innlegg på Q - ha forstat god uke;:OD)

  SvarSlet
 14. Tusind tak til alle jeres kommentarer. Det bliver desværre ikke til så megen blog-læsning for tiden, så jeg gør det lidt kort :-)

  SvarSlet
 15. Piger og drenge, mænd og kvinder, herrer og damer, hvert ordpar har sine betydninger, fordele og ulemper. Men når man selv tager fat på at lægge betydning i ordene ved fx. at kalde "voxne quinder" for "piger" så er det faktisk en sproglig kreativitet, som man ikke skal rynke brynene af.

  Det er et forsøg på at finde en mere uformel betegnelse, lidt mere muntert end "q/kvinder".

  Det er imidlertid bemærkelsesværdigt at man ikke gør det samme med "voxne mænd" (altså, man siger ikke "vi drenge går nu ind i slyngelstuen").

  Der er stadig behov for og plads til sproglige fornyelser eller skulle jeg sige forbedringer :-)

  ---

  Godt at vi har quizzer og herligt at høre at du synes det bedste er udfordring på paratviden. Det synes jeg også er sjovt :-)

  SvarSlet