mandag den 7. maj 2012

At se det store i det små

Nyplissérede bøgeblade med silkeskær
Fotografering er en vidunderlig hobby og med digitaliseringen er fantastiske billeder blevet (næsten) allemandseje.
Kan I huske dengang man stod i det røde lys og fedtede med film, fremkalderbokse, papirer og sære væsker? Det havde såmænd også sin charme.

Nu er det både nemt og forholdsvis billigt at lege fotograf og man kan få aldeles udmærkede billeder ved bare at lade automatikken råde.
Den gryde er jeg faldet i, da jeg har udviklet en stor utålmodighed, gænsende til decideret allergi, overfor vejledninger og grundigere tekniske granskninger. I stedet benytter jeg mig af 'learning by doing' og hvis det ikke 'do'er med det samme, så får det lov til at ligge ubrugt. Det er jeg ikke helt stolt af og egentlig kunne jeg rigtig godt tænke mig en omgang sidemandsoplæring ;o)

Slåenblomster med spindelvæv mellem støvdragerne
Mit lille fikse Lumix har stort set udkonkurreret mit 'gamle' digitale spejlreflekskamera. Det hverken fylder eller vejer alverden og billedkvaliteten er fremragende. Men på grund af mine 'tekniske udfordringer' er det først nu jeg har fået givet mig tid til at se nærmere på dets makrofunktion (og det nærmest ved et tilfælde).

Japansk kvæde holder hemmelighederne anderledes tæt til kroppen
Men nu har jeg så småt fået taget hul på det og som altid er det en stor fornøjelse at gå på makro-opdagelse. Der ligger, bogstavelig talt, en hel ny verden for ens fødder. Der er så mange små finurligheder og så megen skønhed gemt i de ting der omgiver os når man går tæt på. Lige nu og hen over sommeren er det nok blomster og småkryb der mest fanger interessen og en lille tur i haven i eftermiddag gav da også lidt udbytte i den genre.

Mælkebøtten med de fine krøller i sit hår
modner hurtigt og er klar til at sende den nye generation godt på vej

svævende på vinden med kroner af den fineste faldskærmssilke

Løvefoden folder flittigt sine grønne skåle ud og venter på at duggen falder

8 kommentarer:

 1. Hvor er det gode makrobilleder Ditte.. Lumix er et genialt lille kamera, jeg bruger også tit mit Lumix til makrofotografering, i stedet for det store Canon.

  SvarSlet
 2. Skønne macrobilleder, godt at du fandt ud af det, glæder mig til flere billeder i løbet af sommeren..;-D

  SvarSlet
 3. Det er sjovt at lege, og dine billeder er rigtig fine. Der er så mange finurligheder ude i naturen, at man altid kan finde næste motiv.

  SvarSlet
 4. Glæder mig, at du har set makrolyset - jeg elsker at lege med makrofunktionen i mit Lumix - der kommer de mest fantastiske motiver ud af det - som du så også lige har opdaget med alle dine smukke billeder her.
  John købte sit Lumix primært pga. makrofunktionen, som er suveræn og meget bedre end på hans sindssygt dyre apparater.

  SvarSlet
 5. Jeg brugte også kun automatikknappen, inden jeg fik mit Lumix. Og havde ingen ønsker om at ændre på det, indtil jeg så hver meget det kunne, og at noget af det er rimeligt simpelt :-)Makro er sjovt, og dine billeder er flotte.

  SvarSlet
 6. Fantastisk flotte billeder! Ja, der er sket noget på teknikfronten, må man sige. Jeg kan tydeligt huske, da min hårdt prøvede far prøvede at lære mig om blænde og afstand og alt det andet... ;-)

  SvarSlet
 7. Helt vidunderlige billeder!!!
  Har du lyst til at være med til blogtræf på Frilandsmuseet den 14/7? Jeg prøver at vejre stemningen rundt omkring og har skrevet lidt om det i dag.

  SvarSlet
 8. Smukke macrobilleder, godt du fandt funktionen. Det er synd du har givet op med teknikken, det er ikke så svært endda og giver så mange flere muligheder.
  Men jeg giver dig ret, det er meget nemmere med sidemandsoplæring end at skulle læse det hele i en bog.
  KH Anette

  SvarSlet