mandag den 26. april 2010

Endelig lidt sjals-billeder

Kamerakrisen bliver desværre stadig mere omfattende, nu med hele tre 'døde' fotokort. Jeg er bange for at kameraet måske er synderen :-(

I stedet må jeg ty til fotos taget med min gamle telefon, med deraf følgende ringe kvalitet. Men her er endelig billeder af mit nordiske sjal strikket i dansk pelsgarn i en skøn mørklilla farve. Det tilsvarende sjal til min datter blev strikket i en mørk turkis.

Jeg har forsøgt at få hele sjalet med på billedet, da det har en lidt speciel facon. Det er nødvendigt når sjalet skal kunne krydses og bindes bagpå; så luner det ekstra godt. Jeg har udskiftet de første bindebånd med nogle længere, så jeg kan krydse det en gang mere bagpå og binde foran. Jeg fik nemlig hele tiden kludret med båndene på ryggen og lavet underlige knuder.



Detailbillede, hvor midterstriben og den mønsterstrikkede kant ses.

søndag den 11. april 2010

Påskeferie

Efter en meget dejlig påskeferie i Odsherred, med gåture, afslapning og en helt forrygende middag på Dragsholm Slot er vi i gang igen. Forårsvejret lokker mig ud i haven og strikketøjet har tabt en smule fart.
For øjeblikket strikker jeg på endnu en Marianne Isager-model: Sukkertrøjen. Og igen har jeg gravet i 'mine gemmer' og fundet et ubestemmeligt letspundet, råhvidt uldgarn, der har mange år på bagen.
Strikkefastheden passer så nogenlunde, så jeg håber på et brugbart resultat. Bullen er færdig og jeg er godt igang med ærmerne (begge på en gang, så jeg får dem helt ens).
Jeg arbejder stadig på at få lidt fotos på bloggen...

torsdag den 1. april 2010

Kamera-kriser

Ikke så snart, jeg har besluttet at lægge billeder af noget af det seneste halve års strikkeri på bloggen, før jeg er kamera-løs. Eller rettere kamera-ram-løs. I løbet af et halvt år er to store ramkort gået al kødets gang. Første kort åd sig selv samt, oh skræk og rædsel, billederne fra min datters bryllup! Denne gang er billederne reddet - men de var selvfølgelig heller ikke uerstattelige... :-(

Jeg havde et par gamle projekter liggende, som jeg startede med at færdiggøre. Det ene var en sommertoppen *Corsage' fra Marianne Isagers 'Strik a la carte', som nok har ligget brak en fire-fem år. Den er strikket i et jeans-blåt bomuldsgarn som jeg har ligget inde med siden en gang i 80'erne, så nu skulle det altså 'ud af verden'. Det gav kønne blå fingre, men efter en tur i eddikevand håber jeg at sommeren kan nydes helt uden afsmitning!

Det andet projekt var et sjal til min datter, strikket i Dansk Pelsuld. Garn og opskrift er fra Butik Strik i Hillerød: Nordisk sjal. Jeg har tidligere strikket et tilsvarende til mig selv, som hun havde kigget langt efter Nu fik jeg omsider fundet garnet frem og blev færdig til hendes fødselsdag. Jeg har valgt at lave sjalerne ensfarvede.

Men altså - billederne må i have tilgode.

Efter at have tilbragt skærtorsdag i familiens skød med den årlige påskefrokost, drager min mand og jeg i morgen til  Ordrup Næs for at holde påskeferie. Her er der masser af ro og fred og den dejligste natur. Og strikketøjet kommer selvfølgelig med...