lørdag den 10. december 2011

Tiden går, klokken slår...

Det var dog utroligt, jeg har ikke blogget i næsten to uger og det er heller ikke blevet til mange kommentarer rundt omkring. Ikke at jeg har rygende travlt, men dagene flytter sig alligevel bagud i rask tempo.

Jeg er i fulde omdrejninger igen efter den ufrivillige pause og så småt i gang med juleforberedelserne. Der er blevet bagt brunkager, vanillekranse og citronspecier - og det er vist hvad årets julebagning byder på.

I den kommende uge holder jeg fri og så skal gaverne i hus og julens måltider og indkøb planlægges. Vi holder juleaften her hos os, sammen med husbondens bror og hans familie, samt datter og svigersøn.

Anden juledag løber den traditionelle julefrokost hos min bror, af stabelen. Alle bidrager med adskillige retter, både de nye utraditionelle og de gode gamle (som vi under ingen omstændigheder kan/vil undvære) og efterhånden som familien vokser bliver udvalget større og større; hyggeligt og sjovt, men en kende uoverskueligt.

Til slut bliver resterne fordelt mellem de evigt sultne, unge mennesker - og vi ældre tager hjem, inderligt lettede over at vi ikke behøver at spise os federe i løbet af de næste dage.

Det er en rigtig god arbejdsfordeling, hvor ingen mad går til spilde. Det er heldigt, for Stop spild af mad (og i det hele taget hvad som helst) har en ivrig tilhænger i undertegnede ;o)

4 kommentarer:

 1. Det lyder som en god og ustresset måde at holde jul på
  Den julefrokoststil kan jeg godt genkende - det er ret godt at komme af med rester på den måde :-)
  Jeg bager ikke i år - det håber jeg, at andre gør ... og tager resultatet med til Sverige.
  Heldige dig, at du har fri hele næste uge - så er der jo masser af tid til at nå det hele - inklusiv et lille besøg i Sverige ;-)

  SvarSlet
 2. Ohøj! Her tales om mindre madspild.

  Din blog har fået en ny fast læser :-)

  KH
  Selina Juul
  Stop Spild Af Mad

  SvarSlet
 3. Det håber jeg det bliver - vi deles såmænd også om madlavningen juleaften. Så kan alle hygge sig uden at være helt udmattede. Det er blevet en hel tradition at jeg har en uges ferie i december og jeg nyder det. Det bliver næsten for spændende med den lille sviptur til Sverige... :o)

  SvarSlet
 4. Dejligt at læse, at du er på dupperne igen :-) Jeg har ikke bagt småkager i mange år, og gør det heller ikke i år.
  Det er nemlig en rigtig god måde at fordele arbejdet på når man skal være mange. Her har julen dog altid hængt på mig alene, og derfor stod jeg af det ræs for nogle år siden. Nu er vi altid kun et sted mellem 4 og 10 pers. i stedet for 20-25 og det passer bedre til mig. Alle der vil, får også lidt mad med hjem.

  SvarSlet