fredag den 26. oktober 2012

Nyt website på jobbet

Noget af det jeg bruger en del tid på, på biblioteket, er vores hjemmeside. Jeg er webmaster og derfor ansvarlig for siden. Med den hastige teknologiske udvikling er det nødvendigt at vi med nogle års mellemrum (normalt siger man to år) får opdateret vores hjemmeside. Sidst det skete var ved kommunesammenlægningen i 2007, så det er på høje tid at der sker noget.


Vi har ventet længe på at komme i gang med at arbejde med den nye side, bl.a. af økonomiske grunde - det er jo sparetider - men for et par dage siden fik vi endelig en testurl, så vi kan komme i gang med at teste systemet. Vi håber på at være i luften med den nye side først i det nye år, så de næste måneder står på hårdt arbejde og formentlig en del overtid. Alt det andet skal jo stadig passes.

Hjemmesiden bliver meget anderledes end den nuværende. Databasen over bibliotekets udlånsmaterialer, biblioteksservices (som f.eks. Netlydbog, eReolen, Forfatterweb og Litteratursiden) og selve hjemmesiden med alle de artikler vi selv skriver, bliver i højere grad integreret. Det glæder vi os til, men der bliver uden tvivl en længere periode med tilvænning, fejlrettelser og ikke mindst klager fra brugerne, der jo også skal bruge tid på at lære den at kende. I sidste ende tror jeg dog at fordelene vil være større end ulemperne.

5 kommentarer:

 1. Det bliver spændende for dig og noget af en udfordring, men jeg kan ikke rigtig finde ud af, om jeg skal sige god fornøjelse eller held og lykke eller begge dele - det bliver vist lidt hårdt at komme i mål, kan jeg forstå.

  SvarSlet
 2. Som storbruger glæder jeg mig til bibliotekets nye hjemmeside :-) Fra mit job ved jeg også, hvor opslidende det kan være med test, fejlrettelser osv. Men det skal nok blive godt - pøj pøj ...
  Rigtig god weekend :-)

  SvarSlet
 3. Det bliver da spændende at arbejde med et nyt site. Håber jeres brugere tager godt i mod det.

  SvarSlet
 4. God arbejdslyst :-)
  Jeg er p.t. i gang med en lignende proces sammen med en kunde - den slags tager lang tid og trækker et par tænder ud undervejs. Men det er sliddet værd :-)

  SvarSlet
 5. Heldige jer. Jer webmaster på Paraplyens hjemmeside og vi bruger også kommunens skabeloner jeg syntes de er meget langsomme at arbejde med, så jeg håber også at vi får nyt.

  SvarSlet