lørdag den 25. februar 2012

Fastelavn er mit navn...

I søndags holdt vi fastelavn for alle vores 'kollektivunger' og deres børn.

Normalt er det juleklipperier vi samles om, men i år var barnebarnet netop da blevet hasteindlagt og arrangementet aflyst. Så det blev i stedet til en tøndeslagningsfest og det var heller ikke dårligt.

Denne gang var vi 21; 14 voksne og syv børn, hvoraf de tre er kommet til siden vi sås sidste gang, så der er god grokraft i forsamlingen. Nogle var udklædte, andre ikke, men humør (og støjniveau) var højt og hyggefaktoren stor.

Datteren havde meldt sig på banen som medarrangør og havde bagt rosinboller og dekoreret tønden fint med sjove katte og sangtekster.


Det var vist godt jeg fik den foreviget, for da vi først kom udenfor i det dejlige solskinsvejr blev der gået til den og det varede ikke længe før den var splittet i stumper og stykker, så appelsiner, rosinpakker, karameller, frugtstænger og marcipanbrød lå spredt ud over det hele.


Efter tøndeslagningen stod den på fastelavnsboller, te, kaffe og saftevand og vi kunne lige akkurat presse os sammen om langbordet.
Mit bidrag var fyldte boller med makronmasse, kagecreme og æblegele og de blev rigtig gode. Opskriften fandt jeg i Rikke Holms bog 'Varm på brød og lun på boller'.

Jeg havde overvejet Meyers yderst tillokkende opskrift fra 'Meyers kager', men da der skulle fire gange så meget smør i dem, så valgte jeg at gemme dem til engang, hvor der ikke skal spises af sult...

Ungerne legede så det var en lyst.

Her sidder et par af pigerne - en prinsesse og en løve - og slapper af mellem løbeturene.
Imens ser de to enlige haner i børnekurven ud til at diskutere nogle tekniske detaljer ved Vilfreds lille racerbil.


Dagen sluttede af med en god og kraftig 'skrubaf'gullashsuppe med tyrkisk yoghurt og brød til, så børnene kunne gå direkte i seng når de kom hjem - og så kunne jeg omsider smække benene op og nyde sofa og strikketøj og lade søndagsfreden sænke sig.

10 kommentarer:

 1. Det var virkelig en hyggelig og vellykket dag - Næste gang (hvis der bliver sådan en) må jeg sørme huske at få lavet mig en maske!
  Dejlige billeder :o)

  SvarSlet
 2. Det ser vel nok hyggeligt ud:-)

  SvarSlet
 3. Åh, ja, så kom jeg lige til at mindes dengang ungerne skulle klædes ud og slå katten af tønden. Når først udklædningen var på plads, kunne det hele bare nydes

  SvarSlet
 4. Hvilken herlig dag. Det ses tydeligt!
  Skønt med sådan en "sammenhængskraft".
  Tønden er utroligt flot, og bollerne lyder mumf!

  SvarSlet
 5. DET var det bestemt også :o)

  SvarSlet
 6. Her var det kun min egen udklædning jeg skulle sørge for. Men det var nu sjovt at lave kostumer til ungerne af det man nu havde - hurra for kreativiteten. Nu har jeg hørt at mange børn helst vil have købekostumer - det er da lidt ærgerligt.

  SvarSlet
 7. Jeg er meget glad for at de allesammen synes det er dejligt at fortsætte traditionen. De opfordrede ovenikøbet til at vi både lavede juleklip OG fastelavn fremover! Nu må vi se - måske bliver vi så mange at vi må finde på noget i sommerhalvåret så vi kan være udendørs.

  SvarSlet
 8. Herligt, at I stadig kan samles og have det så hyggeligt ... traditioner er nu - for det meste - en meget god ting :-)
  Skægt at se, hvor seriøse selv så små drenge er vedrørende deres køretøj :-D

  SvarSlet
 9. Det lyder vel nok dejligt, at I holder fastelavn med jeres 'kollektivunger' og deres børn. Skønne billeder du viser her.

  SvarSlet
 10. Det lyder hyggeligt og det ser hyggeligt ud - jeg synes det er synd, at vi er ved at droppe fastelavn til fordel for karneval.

  SvarSlet