søndag den 5. februar 2012

Nu sner det, nu sner det...

Jeg ligger her og ser det... og jeg elsker det!

Sneen der daler stille fra en lys grå himmel og dækker jorden med sine smukke bløde fnug. Et smukt syn på endnu en snottet dag, hvor hosten og hovedpinen synes at have bidt sig alt for godt fast.

Det er nu ikke de store mængder vi har fået her, så snerydningen er til at overse. Efter at postkassen er flyttet ud til vejen og posten ikke engang behøver stå ud af bilen længere, så kan vi nok spare på rydningen. Det bliver strengt taget kun nødvendigt den ene gang om ugen hvor skraldemanden kommer forbi.

Med sneen er den voldsomme kulde heldigvis også aftaget noget. Vi er heldige, at kunne opholde os indendøre, lunt og godt, men den knagende frost er forfærdelig slem for de hjemløse. Endnu har jeg ikke hørt om dødsfald i Danmark, men i det østlige Europa er adskillige frosset ihjel.

Dyrene har det heller ikke nemt, så der skal fodres godt. Sneen sørger heldigvis for at de ikke tørster.
Sneen i dag er skam blevet brugt til fornuftige formål:

Husbonden slæbte det store kelimtæppe ud på græsset, hvor det fik lov at ligge til det var sneet godt til og så fik det er ordentlig omgang sneskrubning.
Nu ligger det og tørrer og er dejligt frisk.

For et øjeblik siden klarede det lidt op, himlen blev pludselig synlig igen og solen satte den i gylden brand bag skoven.

Stille og smukt.

Jeg nyder, trods virusangreb, at være krøllet sammen i sofaen med udkik til haven, en god bog i ørerne, gang i brændeovnen og varm te indenfor rækkevidde. Og et strikketøj der vist trænger til lidt mere motion.

God søndag derude.

9 kommentarer:

 1. Dejlig søndagsstemning fra Kregme!
  God bedring og husk næsedråberne!

  SvarSlet
 2. God bedring til dig, og jo det er smukt med sneen...;-D

  SvarSlet
 3. Smukt er det, og jeg nyder også sneen, bare den bliver i små mængder, og ikke som de to foregående år.
  Jeg smed også en måtte, der trængte til en gang rensning, så den røg også en tur ud i sneen, og der ligger der endnu :-)
  God bedring.

  SvarSlet
 4. Det er så flot når sneen lægger sig overalt.. Vi har også nydt det hvide univers i dag.. sammen med Emil som åbenbart syntes at sne er fuldstændig fantastisk.
  Fortsat god bedring til dig.

  SvarSlet
 5. Det er nemlig smart at renset tæpper i sne, og man kan rense uldne frakker på samme måde. I dag nød jeg snelandskaberne fra Lokalbanens vinduer. Rigtig god bedring, Ditte!

  SvarSlet
 6. Det var nemlig et dejlig skue at stå op til, elsker snevejr - især når man ikke skal noget særligt og bare kan nyde det (;o) knus

  SvarSlet
 7. Okay, okay, det er da smukt, men det er altså lige før, jeg hellere vil bytte med dig, så jeg havde en god undskyldning for at kunne blive hjemme og ikke skulle kaste mig med dødsforagt ud på de danske landeveje ;-)
  God bedring til dig...

  SvarSlet
 8. Jo, den er såmænd køn, den sne - tænk, jeg synes næsten, den er endnu kønnere, nu hvor vi slet ikke skal rydde den væk fra fortovet mere :-).
  God bedring!

  SvarSlet
 9. God bedring - jeg håber ikke du er hårdt ramt.
  Det er da utroligt som det glimter igennem grenene på det nederste billede! Smukt! :)

  SvarSlet