lørdag den 30. juli 2011

Ny 'gammel' strikketaske

Jeg har været på loppemarked i Valseværksstræde i Frederiksværk. Inde bag de små nyrenoverede krudtværksarbejderboliger er der de hyggeligste gårdhaver, hvor beboerne holdt udsalg af deres overskud.

Jeg er mildest talt ingen ørn til loppefund (alt for pæn og forsigtig), men jeg kom da hjem med en nydelig messing lysestage (som jeg nok betalte for meget for, men skidt med det), en flok små keramikænder der skal svømme afsted i min vindueskarm og en ny taske. 

Mærket og modellen var meget hot dengang sønnen gik i skole, dvs. for omkring 15 år siden. Jeg ved ikke hvor på trendskalaen den befinder sig i dag, men den passer perfekt til mit strikkegrej.


Mærkaten sad stadig på, så den har ikke været brugt og den blev min for sølle 25 kr. Det er da et fund, synes jeg.

Her er god plads og adskillige lommer til opskrifter og småting, så den er allerede blevet pakket.


Farven var ikke umiddelbart en jeg ville vælge i en butik, men jeg er faktisk ganske tilfreds med den. Den har en fornuftig polstret skulderrem og virker rimelig slidstærk.

Bunden kan udvides i et snuptag og så er der plads til et par cones af GUGs højlandsgarn f.eks. - ikke at jeg har brug for flere ;-)


9 kommentarer:

 1. Nogen gange kan man bare være heldig, og 25 kr. er da billigt..;-D

  SvarSlet
 2. Jeg kan også godt lide at gå på loppemarked, men finder sjældent noget der vil med hjem :-)
  En brugbar ting til den pris, må være et godt køb.
  Vedr. Bornholm så er det et skønt sted :-)

  SvarSlet
 3. Bare rolig, Eastpak er bestemt ikke outdated endnu ;-). Og det er da noget af et kup, du har gjort. Tillykke med det ;-)

  SvarSlet
 4. Sikke et godt kup du har gjort. Farven er skøn

  SvarSlet
 5. Tænkte du ville se mit spørgsmål, hvis jeg skrev det her -

  Ditte, d. 2. januar 2011 lagde du et billede ind af en Höganäs-tekande med varmer på din blog. Kan du huske hvor du købte den henne, og har de muligvis flere i samme farve?

  SvarSlet
 6. @ Troels: Kanden har jeg fået i julegave for flere år siden. Jeg har været heldig at finde krus i samme farve på Kullen, hvor Höganäs har fabriksudsalg, men det er også nogle år siden. Jeg ved ikke om farven fås mere :-( Jeg kan ikke finde den på Höganäs' egen side: http://www.hoganaskeramik.se/web/hoganaskeramik.nsf/se/startsida

  SvarSlet
 7. troels_snabela_io.dk2. august 2011 kl. 00.15

  Ditte, mange tak for svaret.
  Fint nok, det var ellers en god gave at få :-)
  Jeg havde faktisk slet ikke tænkt på deres fabriksudsalg - det kunne være man skulle tage en tur til Sverige en dag og kigge sig om.

  Næh, farven fås rigtignok ikke længere. Kanden laves heller ikke længere - faktisk er de fleste af deres dele helt udgået og erstattet af noget andet (ikke lige min smag). Höganäs Keramik flyttede produktionen til Thailand for et par år siden, men det skilter de ikke så meget med. :-)

  SvarSlet
 8. Hov, det var selvfølgelig mig der skrev.

  SvarSlet