onsdag den 15. december 2010

Flere juleforberedelser - og en opskrift

Både i går og i dag er også gået med at forberede mig på højtiden; det er nu en gave at have lidt ferie i december.

Jeg startede dagen i går med at spendere, hvad der for mig er en formue, på at få klippet hår og farvet vipper/bryn. Ih, hvor blev jeg nydelig! Efterhånden som mine egne farver falmer og jeg mere og mere ligner en gang havregrød i fjæset, er det påkrævet med lidt kulør/kontrast. Jeg bruger ikke megen makeup, et år med udpræget grådlabilitet har stedt mascaraen til (evig?) hvile og så bli'r det kun til lidt lipgloss en gang imellem ved festlige lejligheder...

Således, for en stund vidunderligt forynget, mødtes jeg med datteren og vi gjorde Hillerød i jagten på julegaverne. Fornøjeligt, men min tålmodighed i de travle butikker er desværre ikke noget at råbe hurra for, selvom jeg bestræber mig på at opføre mig høvisk. Næste år vil jeg satse stort på nettet - og så kan jule(med meget mindre indkøbs)turen foregå helt afslappet.

I dag gælder det gaveindpakning - den slags tør jeg ikke overlade til travle ekspedienter, det er alt for hyggeligt selv at rode med (og måske skal der lidt fokus på hjemmegjorte julegaver...)

I morgen drager jeg igen på tur, denne gang med min mor (en anden hyggelig tradition). Da hun er så dårligt gående bliver det kun til 'center-tur' i Frederikssund - og så lige Føtex, for de har et betydeligt større udvalg af specialvarer end vi er vant til her i byen og hun savner den slags. Måske snupper vi også en gang sushi her - det ligger nemlig i samme bygning.

Og så skal I da have den lovede 'hemmelige' opskrift på min mors brunkager, den er nemlig at finde her i familiens opskriftssamling.

4 kommentarer:

 1. Det er så dejligt at blive fin igen - selvværdet stiger en anelse :-)

  Det er da også så hyggeligt selv at pakke gaverne ind.
  Jeg sætter en stor ære i, at alle mine gaver er ens pakket ind! Noget pjat, synes visse elementer, men det kan jeg ikke tage mig af. Jeg synes også, at der går for lang tid, når et i forvejen fortravlet personale skal pakke ind efter alle kunstens regler.

  SvarSlet
 2. Nei hvor må du være blevet fin - ja hvad skal vi andre stille op, jeg ser helt grå ud :-)

  SvarSlet
 3. Er du blevet klippet korthåret, Ditte? Ja, det er nemlig så dejligt med en tur til frisøren, som kan finde det bedste frem i én :-)
  God tur med din mor i dag! Jeg håber, I kan køre i det herrens snevejr ...

  SvarSlet
 4. @Ellen: Min indpakning er desværre ikke så kunstfærdig som tidligere, men jeg hygger mig svært med det :o)

  @Dax: Ja, grå det er vi jo, men du er da ikke helt så leverpostejkedeligfarvet som visse andre!

  @Madame: Nej, det er stadig langt, men der røg 10 cm og jeg fik lidt pandehår. Turen i dag aflyste vi; det er for svært at komme rundt med rollator i høj sne. Men så gør vi det en anden gang :-)

  SvarSlet