onsdag den 28. september 2011

Hjemmesyet

Min mor var meget dygtig til at sy, både til sig selv, til mig og til mine søskende. Ofte var det omsyninger af de voksnes tøj. Hun syede bl.a. min fars slidte skjorter om til fine skjortebluser med pufærmer til mig - noget der fik mine skolekammerater til at kalde mig 'forfinet'; det grinede min mor meget af, jeg synes nu ikke det var så sjovt.

Den gang var det helt almindeligt at mødre syede tøj til deres børn; siden blev det finere at købe og der blev set lidt ned på de stakler der måtte gå i hjemmesyet tøj. Men tiderne skifter og nu er det hjemmegjorte blevet et statussymbol.


Jeg ved ikke om mit ganske banale lille sæt tøj til Vilfred er noget at prale af, men jeg er glad for at det blev færdigt; det har været alt for længe undervejs. Jeg er spændt på om det passer, det er helt sikkert ikke for småt!

I morgen skal jeg besøge den lille svedske - det er alt for længe siden jeg har set ham 'under fire øjne', så jeg glæder mig. Sættet her skal med, sammen med ugletrøjen og sutsokkerne - og en hæklet suttekæde. 

Jo, 'Bedste' kommer med bløde pakker ;-)
8 kommentarer:

 1. Jegi gik også i hjemmesyet tøj da jeg var barn..Fint sæt du har syet til Vilfred og det bliver dejligt for dig at se ham igen...;D God fornøjelse

  SvarSlet
 2. Min mor syede også det meste af vores tøj. Jeg er ikke selv god til at få fundet maskinen frem. Emils mor køber alt til ham på loppemarkeder, det holder jo også prisen nede.
  Hvor er de fine ting du har lavet til din lille guldtrold :-) jeg tror helt sikkert det glæder hans forældre

  SvarSlet
 3. Hvor er det et kært lille sæt du har syet - så fint! Jeg gik også i hjemmesyet tøj indtil jeg var 12-13 år og var meget ked af det. Alle de andre havde jo "købe"-tøj:-)

  SvarSlet
 4. Det er et sødt lille sæt :-) Ikke bare jeg selv gik i hjemmesyet tøj, det gjorde mine børn også. Alt lige fra undertøj til flyvedragter. Det var ikke meget købetøj de fik før konfirmationsladeren :-) Jeg husker ikke de nogensinde har klaget over det.

  SvarSlet
 5. Du må nyde, at det stadig er muligt at komme med bløde pakker til lille Vilfred :-) Da jeg var barn gik jeg også i min mors fine kreationer - og nu er det blevet in igen.

  SvarSlet
 6. Sikke en skøn dragt!
  Hvis jeg kunne syede jeg skam gerne til mine unger. Det er lidt mere personligt - betyder mere i mine øjne - men det har det nu altid gjort.

  Er sikker på at han blev glad for det hele!

  SvarSlet
 7. Jeg vil ikke kalde det et banalt sæt, for det er lige det en mor gerne vil give på og helt sikkert også noget den lille syntes er lækkert at "lege" i.
  Det er rigtig sødt!
  Jeg elskede når min mor kom med sådan et sæt til mine børn :0)

  SvarSlet