tirsdag den 27. september 2011

Strikkefestival i sensommersol

Der strikkes perustrik med udsigt til Esbjerg
Hvor heldig kan man være?

Weekendens vejr var over al forventning og kvinder i alle aldre, bevæbnet med garn og pinde, gjorde Fanø usikker, men styrkede øens kreditværdighed.

De tre venner jeg var derovre sammen med, var i gang hele lørdagen på Fanø Krogård.

Heldigvis kunne de sidde udenfor en del af tiden, så jeg kunne beundre deres fremskridt, når jeg skulle tanke kaffe.Jeg var ikke med på nogle af de mange workshops, men havde i stedet tid til at gå ture i Nordby og Sønderho og nyde naturen. Jeg havde også god tid til at svælge i alle de fristelser der lokkede i øens butikker og på standene.

Hjemmefra havde jeg sat mig for at købe to ting: En Hanne Thorsen opskrift (Ravelry-link) til Vilfred og nogle af Birthe Sahls skønne knapper. Det lykkedes også, men ikke uden kvaler. I Kunstladen sælger de, som et af meget få steder, Hanne Thorsens dejlige opskrifter. Det er næsten umuligt at finde billeder af dem på nettet, så jeg opfordrede dem til at lægge alle modellerne op på deres side, for de fortjener at blive brugt. De skal snart have en ny hjemmeside, så vi må se om de vil bruge ideen...

Den mindste størrelse er 2 år, så der er god tid...
Jeg bladrede og bladrede i fotobogen med de mange smukke modeller, men hvilken skulle det være?
Gæs, biler eller...
Det endte med 'Små lam' og da man ikke kan købe opskriften uden garn (så havde jeg nok også købt dem alle), så måtte adskillige bundter af hendes Nikolaj-garn med i kurven.

Lidt gratis rester til de få farvestriber kom til og hokus pokus, det samme gjorde et par bundter mørkeblå morbærsilke og seks bundter Tvinni på tilbud...

Birthe havde selvfølgelig hundredevis af spændende knapper, men et sted måtte jeg jo stoppe.

Andetsteds fandt jeg en længe ønsket kæmpeknap til min Hvirvelstrøm og nogle fine små katte-knapper, perfekte til barnebarns-strik.

Jeg fik skam også andet godt. En Haugland hørjakke hos Uldsnedkeren, en spændende og meget anvendelige ny bog Masker og mønstre - inspiration til strik fra Fiberfeber - og (lidt) mere garn.Én kæmpestor fristelse lod jeg dog tilbage i Christels Seyfarths butik: En maskinstrikket frakke i de skønneste blå, lilla og turkisgrønne farver som klædte mig fantastisk og sad som en drøm - jeg lover jer, jeg lignede en million i den! Der findes kun den samme (hulk) men at bruge 4.800 kr. på en strikket frakke som nok ikke er det mest anvendelige stykke tøj, det var mere end jeg kunne bære at spendere. Men lidt ondt gør det nok de næste uger... ;-)

Et sted udstillede den norske designerduo Duodu deres fantastiske kreationer i strikket stof. Ud over deres lækre stangtøj, der så vidt jeg fik oplyst kun fås i Trondheim og hos Christel Seyfarth i Nordby, laver de mere eksperimenterende unikamodeller, bl.a. har den norske statsministerfrue optrådt i en af deres meget smukke kjoler.

Stærkt inspireret af japanske teknikker og design batikfarver, folder og rynker de det strikkede stof, så det får et helt særligt grafisk udtryk. Noget ligger i strikketeknikken, noget i efterbehandlingen.

Deres hjemmeside giver et godt indtryk af stilen, men det var sjovt at komme tæt på modellerne og se hvor enkelt, men genialt, det i virkeligheden er lavet.

8 kommentarer:

 1. Herligt at møde dig i workshoppen :) Jeg kan se at vi begge er faldet for både knapper og Hattedamer... uha man forkøber sig alt for let med alle de skønne tilbud.

  SvarSlet
 2. Sikke en spændende oplevelse det må have været! Og dejligt at I var så heldige med vejret. Jeg kender desværre kun Fanø fra den gamle gård på Frilandsmuseet.
  Jeg vil lige nævne, at vi holder blogtræf den 12/11, men har endnu ikke fundet et sted at mødes - det kunne være dejligt at have dig med!

  SvarSlet
 3. det lyder så frygtelig spændende.....Fanø er så smukt et sted.

  SvarSlet
 4. I har bare været så superheldige med vejret - men heldig skal man også have lov til at være.
  Jeg har ikke fået mindre lyst til at afprøve Fanø Strikkefestival efter din beskrivelse her. Skal vi lave en aftale til næste år? Men nu skal vi jo snart til Hobro... det er meget godt gået, at du orker to med så kort mellemrum.
  Og Seyfarth-jakken - årh, hvor jeg forstår dig - både at du faldt for den og for, at du havde styrke til at lade den hænge :-)

  SvarSlet
 5. Jeg vil meget gerne med (og tror jeg kan) og har skrevet en kommentar hos dig :-)

  SvarSlet
 6. Tak i lige måde - måske skal jeg kaste mig ud i Gavstrik-årsmødet næste gang!

  SvarSlet
 7. Ja, det var det også og Fanø er skøn :-)
  Vi er da heldige at bo i et land med så mange smukke steder.

  SvarSlet
 8. Det bliver først i 2013, men den er jeg med på, Ellen :-)
  Det gode ved denne festival er at den smukke natur ligger lige om hjørnet, så der er mulighed for at hvile øjne og ører, når mylderet ved boder og på caféer bliver for meget (og det gør det jævnligt ;-)

  SvarSlet