fredag den 15. oktober 2010

Gemme-genets fordele

I dag har jeg købt garn til en dejlig bluse og det helt uden at spendere penge. Så sig ikke, at det ikke betaler sig at gemme på ting og sager.

På strikkefestivalen faldt jeg i snak med Sanne, der står bag Rasmilla Strik & Design. Vi snakkede om 70'ernes hønsestrik, der nu er blevet så moderne igen. Bøgerne fra dengang er nærmest uopdrivelige, men jeg vidste at der stod nogle på min reol herhjemme og jeg lovede at hjælpe med et par mønstre. 

Vel hjemkommet, og ved nærmere eftersyn i mine gemmer, fandt jeg ud af, at jeg minsandten havde dubletter af tre af strikkebøgerne fra dengang! 

Det er pudsigt at gense de gamle mønstre, som nærmest var landeplager i min ungdom. De er fantasifulde, farverige og sjove - men nogle af modellerne er altså temmelig grinagtige. 

Heldigvis kan mønstrene sagtens genbruges på nye spændende måder. Sanne var da også mere end klar til at overtage de ekstra eksemplarer og afsted kom de. 

Så nu er der en portion af Rasmillas Yndlingsgarn i jeansblåt samt opskriften på en voksen Linnea på vej den modsatte vej...

...og vi er i hvert fald to, der er rigtig glade for gemme-genet.

6 kommentarer:

 1. Næææh, Ditte. Har du nogen af dem i duppletter?
  Vil du sælge?
  Jeg har nr 1 og 2, men vil rigtig gerne eje de øvrige.....

  SvarSlet
 2. Nå, ja, Øv. Du har allerede afskibet dem.
  Jeg havde vist i min iver ikke lige fået læst det hele grundigt nok.

  SvarSlet
 3. Åh nej Ann, nu fik jeg jo afsat mine dubletter til Sanne! Men faktisk så er nummer 3 en opsamling af bind 1 og 2, så du har stort set alle mønstrene i de to bøger. "Mine bedste hønsestik mønstre" er så et ganske lille supplement til tre'eren. Men falder jeg over noget, så skal jeg nok tænke på dig :-)

  SvarSlet
 4. Taak, Ditte - både for beroligelsen over, at jeg måske har det meste i nr 1 og 2, og over, at du vil tænke på mig, hvis du skulle "falde" over dem igen.

  SvarSlet
 5. Hvor er det sjovt at se hønsestrik igen - ja, det er jo en vigtig del af vores ungdom :-)
  God weekend til dig, Ditte!

  SvarSlet
 6. @Madame: Ja, det er så sjovt at gense 'gamle dage'. God weekend til dig også :-)

  SvarSlet