fredag den 8. oktober 2010

Kollektiv-fest version 2.0

Lørdag var vi, sammen med knap 90 andre glade voksne og børn, til ægte 'Bonderøvs-fest' på en gård nær Hillerød. Festen blev holdt af to familier, der netop er flyttet ind.

De to kvinder er søstre og desuden 'børn' af vores gamle kollektiv (nu på hhv. 30 og 35 år), og deres gård ligger få hundrede meter fra det daværende kollektiv.

Festen forløb meget lig de årlige sommer/familiefester vi holdt i kollektivet i start-firserne. Om eftermiddagen var der opfindsomme lege, konkurrencer m.m.

Inddelt i hold som 'Svinedrenge', 'Malkepiger', 'Knoldesparkere' osv. blev der bl.a. kastet med roer og temmelig tunge hjemmesyede grise fyldt med træpiller, slået søm i, trukket tov osv.


Senere nød vi alle de medbragte retter, her opgraderet med kæmpegrill, oksekød, cocktails osv.Den luksus, var der hverken råd til eller tradition for, dengang vi holdt festerne... Men der var bål i haven, som dengang, og ungerne løb rundt i mørket og legede, til de segnede af træthed.

De gamle kollektivister fandt sammen om et af bordene og der blev snakket og grinet og fortiden blev genoplivet. Nye børn (og børnebørn) legede nu omkring os og vi følte os sat 30 år tilbage i tiden. Vi nød at se vores unger fortsætte de gamle traditioner; for det gør de - de har nemlig lovet, at det bliver en årlige begivenhed i deres nye 'lige-ved-og-næsten-kollektiv'.

Hvor heldig har man lov at være :-)

4 kommentarer:

 1. Det var en super god dag/aften!
  Dejligt at høre, at det skal være en tradition :o)

  Nu kan jeg også prøve at opleve kollektiv-livet "udefra"! ;oD

  SvarSlet
 2. Det lyder dejligt, at traditionerne bliver holdt ved lige af den yngre generation! Spændende at du har boet i kollektiv, Ditte - jeg har selv 'kun' boet i et bofællesskab i nogle år, men det var en stor oplevelse at prøve.
  God weekend til dig!

  SvarSlet
 3. @Lille-nea: Ja, så fik du da omsider lov at opleve lidt af stemningen :-) Tænk at du gik glip af kollektivet med bare 2 måneder din stakkel...

  @Madame: De fem år er nogen af de vigtigste i mit liv, men jeg tror nu jeg ville vælge bofællesskabet i dag. God weekend til dig også!

  SvarSlet
 4. @Lille-nea: Tak for lån af billeder iøvrigt!

  SvarSlet