fredag den 1. oktober 2010

Tiden går, klokken slår...

Tænk engang, i dag har jeg været ansat samme sted i 25 år!
Det er ikke til at fatte og det sætter mange tanker i gang. På sin vis føles det som ingen tid, på den anden side ville jeg formodentlig have problemer med at genkende det job, jeg oprindeligt blev ansat til at varetage i 1985 - så store forandringer har faget undergået. Gudskelov da, for jeg er en nysgerrig sjæl, der ville have svært ved at lave det samme dag ud og dag ind i så mange år.

På billedet her ses en yngre, bemalet børnebibliotekar anno 1988, med sin spejlglade 2-årige datter. Siden har datteren fået eget spejl og jeg er rykket over i voksenafdelingen...

I løbet af de sidste år har min arbejdsplads haft temmelig stor udskiftning af personale, efter rigtig mange år med samme 'besætning'. Unge kræfter med nye friske øjne kommer til og jeg er pludselig en af de gamle, som 'har prøvet det hele' før.
Og det har jeg ofte, men jeg kan lide den dynamik ændringerne giver, for vi lærer noget hver gang. Jeg vil hellere se det som en opstigende spiral, end som 'to skridt frem og to tilbage'.
Alligevel kan jeg mærke at jeg stille og roligt får lagt afstand til jobbet. Om ikke ret længe står jeg med et efterlønsbevis i hånden og selv om jeg ikke har planer om at stoppe foreløbigt, så mærker jeg pensionen lure i horisonten...

Men det er stadig verdens bedste job :-)

6 kommentarer:

 1. Til lykke!

  Min egen længste ansættelse varede otte år og det var mindst halvdelen for meget.

  Måske skulle man have været bibliotekar :-)

  SvarSlet
 2. Hej Ditte, tillykke , det er da flot gået....tror ikke der efterhånden er mange ansatte der bliver det samme sted i så mange år...det er da dejligt at du har været så glad for din arbejdsplads....god week-end til dig...ps dejligt billede...mon ikke alle unger elsker at spejle sig ???

  SvarSlet
 3. Tillykke med dit jubilæum, Ditte! Bibliotekarfaget har virkelig været gennem store forandringer i de senere år. Jeg var ansat i en afdeling, hvor der var en mange bibliotekarer, og en stor del af deres dag bestod i at sætte metadata på filer.
  Hvor er det godt, at vi kan hige og søge og finde - og ikke kun i gamle bøger :-)
  Rigtig god søndag til dig!

  SvarSlet
 4. @Rasmine: Ja, bibliotekarfaget kan anbefales :-) Men jeg tror nu det er godt med forandringer og mødet med andre 'kulturer', mennesker og omgangsformer mangler jeg jo.

  @Rejen: Næh det er snart et særsyn og jeg føler mig skam også lidt 'altmodish' ;-) Jeg vil nu hævde at min datter hele sit liv har været mere end almindeligt optaget af spejle! Og at hoppe ind foran ethvert fotoapparat ;-D

  @Madame: Tak, Madame :-) Ja, at kunne genfinde information er en vigtig funktion for bibliotekarerne. Der er oplagret umådelige mængder af viden på mange forskelllige medier.

  SvarSlet
 5. STORT tillykke med arbejds-sølvbrylluppet:-D

  Det er så nok ikke nu, jeg skal prale med mine 32 år i samme firma ;-)
  Men ikke 32 år med samme arbejde. Det er en væsentlig forskel, som du også er inde på. Efterlønsbeviset er for eget vedkommende ventet med længsel - jeg GLÆDER mig til at blive pensionist, så jeg kan få tid til alt det, jeg ikke kan nå i dag, fordi arbejdet fylder alt for meget.

  SvarSlet
 6. Hjertelig tillykke med jubilæet, Ditte! Det må da (trods alt) være dejligt at kunne sige, at det er verdens bedste job.

  SvarSlet