fredag den 13. maj 2011

Automobil

Foranlediget af Donalds billeder af smukke biler, kom jeg til at tænke på et billede, som familien kom i besiddelse af for et års tid siden.

En bilentusiast, som var stødt på familienavnet i et gammelt bilmagasin, havde brug for nogle supplerende oplysninger og kontaktede min far. Til gengæld sendte han ham dette fantastiske billede af min farfars bror, Carl Vilhelm, der poserer i sin imponerende Sunbeam fra 1920'erne. Med privatchauffør selvfølgelig!


Carl Vilhelm var meget glad for både mad og vin og, bogstavelig talt, en stor mand (som det måske også kan ses af det noget 'nedtrykte' baghjul). Han var vingrosserer, temmelig velhavende, og residerede på det familien kaldte 'slottet' i Allerød; Øxenholm. 

Han havde penge nok og min far fortæller at han undertiden dukkede op til familiens søndagsfrokoster i Farum, medbringende champagne og en kurv med højt belagt smørrebrød, hentet hos Oskar Davidsen. Dog ikke i den afbilledede Sunbeam, for på det tidspunkt havde han anskaffet sig en Isotta Fraschini, formodentlig en Tipo 8B. Siden er det gået tilbage for familien: Jeg fragter mig selv rundt - og det i en aldrende Peugeot 306.

Hos Lokalhistorisk Arkiv og Forening i Allerød Kommune fandt jeg jeg på et tidspunkt en sjov historie om samme grosserers hønsehus, som i kraft af sin arkitektur, vakte en del furore i nabolaget. I artiklen bliver familiens rige onkels fine 'slot' forsmædeligt nok kaldt 'et forvokset husmandssted', men for fem år siden blev det solgt til Aqua-parret Lene Nystrøm og Søren Rasted for hele 26 millioner, så helt lille er det åbenbart ikke  ;-)

3 kommentarer:

  1. Sikke et skønt billede af din farfars bror med privatchauffør i den gamle bil :-) De lokalhistoriske arkiver er guld værd - det var spændende at læse, hvad du fortæller.

    SvarSlet
  2. Fin bil, synd at du er faldet så langt...;-D..hehe, nej sjov historie og spændende hvad man kan finde om familien....

    SvarSlet
  3. Det er bl.a. sådan en historie der er dejlig at finde i slægten, der findes nemlig kun historier om de personer der er lidt ud over det almindelige på den gode eller mindre gode måde. De helt almindelige er der nemlig ikke noget at skrive om :-)

    SvarSlet