fredag den 20. maj 2011

St. Havedag

I dag er den ekstra fridag gået med storvask og med at give haven og terrassen en ordentlig overhaling, bl.a. er planterne fra gårsdagens indkøb kommet i jorden. Vejret artede sig vel, ikke for varmt og med mestendels sol.

Vi har en ret stor have på 1800 m2 og da husbonden absolut ikke er havemenneske (bortset fra at slå græsset, så bruger han den kun til at nyde livet = dovne i) så er jeg (en ikke særlig effektiv) hovedansvarlig.

Min ellers velfungerende plan med 1/2 time om dagen holdt slet ikke i dag, for der var hele tiden lidt mere der krævede en kærlig hånd. Den slags hævner sig, så nu sidder jeg her med en værkende ryg og håber optimistisk, at jeg måske kan sove det væk. Men haven havde godt af det.

Mine prydløg, som jeg viste tidligere, er nu helt udsprungne. Jeg glemte at tage billeder, men her er et fra forrige år - jeg synes de violette kugler der svæver i aftensolen over mit krydderurte- med-mere-bed er et ret imponerende syn.

En dejlig St. Bededag, hvor glorien blev højglanspoleret.

5 kommentarer:

 1. Håber din ryg har det bedre, det ser meget hyggeligt ud med bænken og det er da også en store have at holde styr på...De er bare flotte de der prydløg...;-D god bedring med ryggen og fortsat god weekend..

  SvarSlet
 2. Hvor skønt med sådan en stor have; det kunne jeg godt ønske mig her. Selv om jeg nu ligner din mand hvad havepleje angår... ;-)

  Jeg elsker også at gå på planteskoler, og kan sjældent gå derfra uden et-eller-andet. Duftsneboller er jeg vild med - de gror så godt i haven ved mit engelske hus, og de dufter vidunderligt. Det lyder rigtig hyggeligt med jeres dag i Hillerød - jeg kan også godt lide Vivaldi (men forstår nu heller ikke det med de stegte kartofler...) - og det lille listige kaffested skal prøves af. Det kendte jeg ikke. Tak for det tip... ;-)

  SvarSlet
 3. Det er da søreme også en stor have, I har! Jeg synes, det er svært nok at holde styr på vores små 800 kvadratmeter - her er det også kun græsslåningen (og hækklipningen) der er 'outsourcet' til manden. Gad vide, om mange mænd mangler et havegen??

  P.S. Håber, din krop er kommet sig over havearbejdet!

  SvarSlet
 4. Puha, Ditte... 1800 m2 - av min ryg. Hvis manden kun slår græs, var det måske en ide at have 1750 m2 græsplæne? Minus hus, selvfølgelig... ;-)
  Jeg synes det er meget, meget flot med en stor have, men jeg ville aldrig i livet selv kunne holde sådan en pæn og velholdt.
  Du må ønske dig en gartner i dit næste liv - så har du ikke ondt i ryggen, men kan nøjes med at nyde din dejlige have.

  SvarSlet
 5. Fantastisk billede af den fantastiske have :o) Åh, hvor jeg dog savner den!
  Vi må virkelig gøre alvor af jeres 'invitationer' om lån af den ind i mellem ;o)
  God bedring med ryggen, mummy - Måske en tur i hængekøjen med en krimi, en kop te og en ostemad kunne hjælpe lidt?
  Stort knus herfra...

  SvarSlet