torsdag den 19. maj 2011

Krukkefyld og sommeridyl


I dag havde jeg fri - og benyttede dagen til to hyggelige aftaler.

Først en tur på Asserbo Planteskole med mine forældre.

De har svært ved at komme omkring og er afhængige af at familie og venner kan hjælpe, når der skal købes noget ud over det sædvanlige, så jeg prøver at være behjælpelig. Da jeg er helt vild med planteskoler var jeg nu meget let at lokke med.Det er ikke fordi jeg bruger ret mange penge på planter og blomster, men jeg kunne gå rundt og snuse og kikke i timevis, hvis jeg fik lov. Selv som barn var en tur på planteskolen en udflugt jeg glædede mig til.

Vi skulle købe en duftsnebolle, som min mor havde ønsket sig til deres lille, men meget hyggelige, gårdhave.

Hun fandt også lidt ekstra planter og da jeg også selv havde planlagt at købe lidt med hjem, var det med nød og næppe at vi fik planter, rollator og os selv stoppet ind i bilen igen.

Jeg fik lidt blomster til krukkerne på terrassen og nogle krydderurter til at udfylde de bare pletter i mit bed, da den kolde vinter havde taget livet af nogle sartere sorter.
Lige over middag hentede jeg så min datter i vuggestuen (ja, hun arbejder der altså ;-) og vi turede lidt rundt i Hillerød og nød det gode vejr.

Vi spiste udendørs frokost på Café Vivaldi, der serverede udmærket mad, men jeg undrer mig over at serveringerne skal være så enorme; hvorfor der skal være en stor portion stegte kartofler til en sandwich? Det er helt unødvendigt og næsten amerikanske tilstande. Jeg levnede og det plejer jeg ikke!
Spild af mad, suk.

Solen og udsigten til Slotssøen og Frederiksborg Slot kan jeg derimod ikke klage over. Med palmer mellem bordene var det næsten som at befinde sig i sydeuropa (på en kølig dag, dog).


Så fik vi handlet lidt småtterier, fik snakket (og snakket) og drukket kaffe (med kage til, gud hjælpe mig) på den lille, hyggelige og godt gemte kaffeshop, Etc./Coffee Box Inc. - som også har dejlige specialiteter.

I et forsøg på at få fordøjet al den mad slentrede vi (mere kunne vi ikke) en lille tur langs Slotssøen, hvor datteren selvfølgelig straks fremtryllede en pose med lidt godt til ænder (og alliker og gråspurve).

Den dejlige nye sti langs søen er en gave til byen. Få meter fra det pulserende handelsliv på torvet og i gågaderne er der helt stille; der er fuglekvidder, bølgekluk og ren idyl. Og man kan gå hele vejen rundt, hvis man har lyst. Det gjorde vi nu ikke i dag.

Ude på søen sejlede den lille sommer-færge M/F Frederiksborg med en lille flok glade børn og forældre ombord. På denne tur blev der tid til adskillige svinkeærinder, så vidt jeg kunne se, og en masse forklaringer fra skipperen.

Vi sluttede dagen med at beundre den nye Irma-butik (og købte lidt flere småting). Det er da ærgerligt at vi ikke har en Irma i Frederiksværk mere...


8 kommentarer:

 1. Det lyder som en helt uovertruffen dag - og endda i dejligt vejr ;-).

  Du kan i øvrigt også tage et smut til Frederikssund, hvis du savner en Irma-butik - og den har endda også åbent om søndagen, alle dage er åbningstiden 9-19. Hold da op, jeg lyder som en hel reklame :D.

  SvarSlet
 2. Sikke en dejlig dag du har haft med både mor og datter.. Der er så smukt i Hillerød ved søen.m

  SvarSlet
 3. Dejlig hyggelig dag på planteskole og med datter i Hillerød...Glæder mig til at få bil, så kan vi gå lidt mere rundt når vi er på udflugt, det er lidt tungt at spadsere rundt i mc-udstyr..;-D

  SvarSlet
 4. Sikke en dejlig dag du har haft. Stien omkring Slotssøen er ikke ny, men det et en pragtfuld tur.

  SvarSlet
 5. Mmm.. Det var en både hyggelig og lækker tur! Det må vi gøre igen :o)
  Og så må vi altså også tage revanche med running sushi!

  SvarSlet
 6. Og selvom jeg ser lidt fjollet ud med lukkede øjne, så ser det labert ud med den der caribean-style! ;o)

  SvarSlet
 7. Sikke en dejlig dag du fortæller om! Jeg er også meget glad for Hillerød, for at gå langs Slotssøen og tanke på på Café Vivaldi. Ja, hvor er det trist, at vores Irma i Frederiksværk blev til en Fakta - jeg savner en Irma her.

  SvarSlet
 8. Det lyder til at dig og din datter, har haft en rigtig dejlig dag.

  SvarSlet