fredag den 6. april 2012

'Symaskinens betvinger'

Den titel vil jeg tildele mig selv, for et projekt jeg har taget tilløb til flere gange er lykkedes:
Et etui til alle mine Knit-Pro løsdele.

I første omgang havde jeg tænkt, målt, tegnet og gentegnet mit eget design, helt efter mit hoved og behov, med transparente lommer og meget andet smart. Jeg var endda startet på at klippe stoffet, men så gik jeg i stå, da jeg ikke rigtig kunne overskue processen.

Så opdagede jeg Filihunkats model, tog en hurtig beslutning og bestilte hendes mønster.
Det har jeg ikke fortrudt. Det er meget udførligt og velskrevet og jeg var ikke på noget tidspunkt i tvivl, selvom jeg skulle bevæbne mig med sære materialer som veledon, foldeelastik og volumenvliseline (ja, det er længe siden jeg har færdedes hjemmevant i syuniverset).

Heldigvis er vores lille lokale symaskineforretning på havnen i Hundested et rent slaraffenland bag den ydmyge facade - de har ALT.


Stoffet havde jeg i gemmerne så i påskeferien gik jeg i gang og nu er etuiet taget i brug. Sømmene kunne være smukkere, men lommerne er trods alt ikke skæve, bare godt fyldte.

Det er en perfekt (og personlig) afløser for den uskønne originalmappe med de elendige plastlommer.Jeg har lavet lidt flere rum til spidser, da jeg har flere af størrelserne i både træ og metal samt enkelte korte spidser.
Wirelommerne er lukket med velcro (her har jeg åbnet dem så man kan se lidt af hvad der gemmer sig derinde).


Desuden har jeg syet en lille ring i, så jeg altid har min 'pinde-strammer' ved hånden. Den er sat fast med en lille karabinhage beregnet til smykker, så jeg nemt kan få den af og på.

Senere vil jeg nok også brodere pinde- og wiremål på de enkelte rum og lommer, så der er hurtigt overblik.

Jeg er tilfreds - både med resultatet og med mig selv.

17 kommentarer:

 1. Det er nemlig lige, hvad det den er: Uskøn!
  Dette er en kanongod ide, som jeg sandsynligvis vil abe efter inden længe - jeg har alle materialer, bortset fra en foldeelastik; det har jeg aldrig hørt om.
  Jeg kører da 'bare' en tur til Hundested til den butik, der har alt. Det lyder som om der nemt kunne opstå et behov eller to ...
  Det der lille trick med strammepinden er helt genialt :-)
  Du må være meget blidere end mig - jeg skal i hvert fald ikke have flere træudgaver af pindene; jeg har allerede knækket to. De bliver alt for dyre i drift!

  SvarSlet
 2. Hvor er den bare flot, Ditte. Jeg er ikke særlig ferm ved en symaskine, men har flere gange luret på det mønster. Måske jeg bare skulle gøre det, og se hvordan det går !!

  Det er altså noget pænere end den "plastikpose", der følger med sættene.

  SvarSlet
 3. Tak Ellen - jeg er så glad for den. Og ja, jeg ER da blid som et lam (men jeg har nu knækket to pinde, selv om det er længe siden - man bør ikke sætte sig på sit strikketøj ;o)
  Den lille butik i Hundested er utrolig: En lillebitte lavloftet labyrint med dametøj og symaskiner i forreste rum og to tætpakkede lokaler med henholdsvis sygrej og garn. Jeg fatter ikke at så mange ting kan presses ind på så lidt plads. Ganske kaotisk ved første blik, men hun har fuldstændig styr på det hele. Imponerende.

  SvarSlet
 4. Tak :o) Jeg skulle også tage mig sammen til at gå i gang - jeg startede med at klippe omkring 25 stykker stof og så skal man holde tungen lige i munden.
  Det betaler sig med nøjagtighed og rette vinkler! Lene skærer stoffet, ligesom til patchwork, men jeg har ikke grej til den slags, så der var gang i trekantlinealen. Men det gik jo godt, så bare kom i gang Diana. God påske!

  SvarSlet
 5. Hvor er den flot Ditte. Gid man kunne sy, men det kan jeg desværre ikke.

  SvarSlet
 6. Du har da både ret og pligt til at være tilfreds. Det er 100 år siden, at jeg har haft symaskinen fremme. Jeg burde ellers gøre dig kunsten efter, for jeg er i den grad også utilfreds med den lille plastic-ting, som pindene er kommet i.

  SvarSlet
 7. Du kan da også være tilfreds; jeg synes, at det er meget, meget flot. :-)

  SvarSlet
 8. Den er meget dekorativ og praktisk - og sikke nogle dejlige stoffer du har brugt.
  Rigtig god påske!

  SvarSlet
 9. Nej, men så kan du så meget andet godt. Måske kan du få hjælp i Ramløse Husflid en dag ;o)

  SvarSlet
 10. Tak :o)
  Ja, det var jeg også. Jeg troede den var smart den mappe, men hvor blev jeg skuffet.

  SvarSlet
 11. Tak Mia - jeg nyder den hver gang jeg griber fat i den :o)

  SvarSlet
 12. Stofferne er også nogle af mine yndlingsstoffer. Jeg synes det er dejligt at bruge dem til den slags som man ved man vil hygge sig med i mange år.

  SvarSlet
 13. TILLYKKE med resultat. En smuk, funktionel og inspirerende kreation.

  SvarSlet
 14. Tak Nina - jeg nyder det virkelig.

  SvarSlet
 15. Hvor er det smukt. Jeg burde virkeligt gøre noget lignende, for jeg ærgrer mig over plasticetuiet hver eneste gang, jeg har fingrene i det.

  SvarSlet
 16. HejDitte.
  Sikke dog et smukt etui du har syet. Jeg har henvist til dit etui på en mail, da jeg synes at du har lavet et smukt etui og jeg kan rigtig godt li' dine tilretninger/tilføjelser. Knus fra Lene

  SvarSlet