onsdag den 15. september 2010

En behersket indkøbstur

Jeg har været i køkken-paradis. Ikke en stor butik, men velassorteret.

Efter et langt kik på enorme komfurer med plads til gryder i selskabsstørrelse, ovne der rent faktisk kan rumme noget, pålægsmaskiner til omkring 50.000 kr. og meget andet fantastisk, så fik jeg handlet. Kun to af tingene stod ikke på min seddel, men den ene var billig og den anden var en nødvendighed.

Jeg fik min gode urtekniv. Efter mindst 35 år har jeg udskiftet den gode, sløve Irma-model med et lille japansk vidunder. Ikke en Tojiro, som jeg savlede efter, men en mere moderat Mac. Men det er også en kolossal forbedring.

Med til kniven måtte et keramisk strygestål, som også vil være godt til min gamle Global-kokkekniv. Kniven jeg bruger til næsten ALT skæreri. Men nu må Mac'en altså ind på banen.

En dejkniv/skraber, en palet a la Mette Blomsterberg, en tyndskræller til en tier og et kanellerjern var de beskedne sideindkøb, så jeg blev ikke ruineret. Til gengæld har jeg et hav af ønsker stående på min ønskeseddel - og det er jo ikke så værst :-)
Godmorgen derude i Danmark - hav en dejlig dag.

8 kommentarer:

 1. Du fik da nogle gode ting, kan jeg se. Og så er det jo også rart at have noget at ønske sig... ;-)

  SvarSlet
 2. Hej Ditte, det var da nogle gode ting du fik købt....tillykke med dem og altid godt at ønske sig noget....

  SvarSlet
 3. Uh, det er kram - tillykke med de fine køb! Det må jeg vist vise til Monsieur, for han er vild med lækre redskaber i køkkenet :-)
  Ha' en rigtig god aften!

  SvarSlet
 4. @Mia: Jeg er vældig tilfreds. Der lurer en rund fødselsdag indenfor det næste halve år, så ønsker er en god ting.

  @Rejen: Ja, det er det, så tak skal du have :-)

  @Madame: Jeg kan bestemt anbefale butikken, men jeg er bange for, at den er farlig, endog vanedannende, for entusiaster udi køkkengrej ;-)

  SvarSlet
 5. Det ligner da fornuftigt shopperi ;-).

  Manden min har for et års tid siden investeret i en stor Mac-kniv, og han er begejstret. Jeg er bange for mine fingre og bruger fortsat den småsløve gamle Raadvad-kniv - hvilket er rigtig dumt, får jeg at vide, da sløve knive oftere skader fingre end skarpe. Men så er jeg nok lidt smådum ;-)

  SvarSlet
 6. Jeg kan godt se, at en Mac-kniv må på ønskelisten. Jeg har ellers kun ville have Globalknive, men nogle af dem har skuffet mht. skarphed, så det er nok på tide at nytænke.
  Ditte - jeg ved godt, det kan googles, men... hvad er et kanellerjern???

  SvarSlet
 7. Jeg har også brug for sådan en palet. For nyligt spurgte jeg efter sådan en i Imerco og.... sådan noget havde de aldeles ikke. Jeg tror lige, at jeg må en tur forbi den der butik! Stort tak for tippet! :-)

  SvarSlet
 8. @Bente: Ja, det er dumt at gå uden om den gode kniv, men forsigtig skal man nu være - de er afsindigt skarpe.
  @Ellen: Det er et pyntejern, som kan lave fine riller i gulerødder, agurker osv. og når du derfter skærer dem ud, får du fine 'blomster' - helt og aldelels unyttigt ;-)
  @Jens: Selv tak - og de har dem i alle størrelser og prislag!

  SvarSlet