torsdag den 16. september 2010

Jeg strikker altså stadig...

Min blog startede som en strikkeblog, men har fået en del vildskud siden. Ikke desto mindre skal jeg huske, at få mine strikkerier dokumenteret, så her kommer en opdatering, der i nogen grad bærer præg af den kommende bedstemor-status. Lige nu har jeg to ting 'kørende'. Den ene er min temmelig ferskenfarvede og for mig usædvanligt feminine trøje, som nærmer sig afslutningen. Det er den type, der lukkes med en broche foran.

Den anden er en lille babytrøje i samme mønster som den lille babyhueDet er det nordmændene kalder et 'hente-sæt' (selvom jeg nu regner med at forældrene selv kan finde ud af, hvad den lille fyr skal have på når de skal hjem fra sygehuset :-)Jeg har også færdiggjort to andre barnebarns-projekter, så selvom det bliver et vinterbarn, så skal han nok kunne holde varmen.

FAKTABOKS for BLØDESTE TRØJE
Design: May Langhelle (fra bogen: Blød begyndelse)
Garn: 100 g Filcolana Merci (uld/bomuld) i en blød gråbrun
Pinde: Knit-Pro 2,5 og 3
Størrelse: 3-6 mdr.
Om strikketøjet: Letstrikket, med sødt rudemønster. Garnet er dejligt at strikke med, men jeg synes det fnulrer lidt. Det holder forhåbentlig op, når den er vasket. Jeg mangler at sy knapper i...

FAKTABOKS for BABY-BODY
Design: May Langhelle (fra bogen: Blød begyndelse)
Garn: 55 g Askeladens 2-trådede Merino lammeuld
Pinde: Knit-Pro 2,5 og 3
Størrelse: 0-3 mdr.
Om strikketøjet: Nemt strikketøj - når 'man' lige læser i opskriften og ikke bare strikker som 'man' tror det skal gøres ;-) 

6 kommentarer:

 1. Sikke mange søde ting. Du lider vist af samme sygdom, som jeg har gjort i forbindelse med mit barnebarn. Nu har han strik, så han ikke kan nå at bruge det hele ;-)

  SvarSlet
 2. 'Et hentesæt' - det er da et ret godt ord ;-). Da min datter blev hjembragt (sammen dag hun var blevet født), havde hun den sammen 'hentetrøje' på, som jeg (og min søster) havde haft på. Trøjen var min mors værk.

  Fine ting i øvrigt du laver til barnebarnet.

  SvarSlet
 3. Ditte, så flittig som du er, må du da vist til at strikke det skotske hapshawl, som har fået kendenavnet 'prinsesvøbet' her i DK.
  Hvis ellers modtageren forstår at sætte pris på den slags, vil det vække stor begejstring - det har det gjort i mine egne tre tilfælde og også for en veninde, som strikkede det til sit første barnebarn. Og... så er det oven i købet sjovt at strikke, selv om det er et stort arbejde.
  Har du ikke opskriften, kan jeg fortælle dig, hvor du kan finde den, hvis du er interesseret.

  SvarSlet
 4. @Ann: Det giver bl.a. mulighed for at strikke en masse forskelligt. Små ting går jo hurtigt og jeg er en utålmodig sjæl. Og så er der jo alle de følelser der bliver lagt i det :-) Jeg er sikker på, at jeg vil skele til dine smukke ting for inspiration, efterhånden som han bliver større.
  @Bente: Jeg faldt også for ordet :-) Tænk at du kan huske hvad du havde på ;-D Det er hyggeligt, at I har haft sådan en hente-tradition.
  @Ellen: Jeg er bange for at min tålmodighed måske ikke rækker til det store arbejde. Jeg har set på det mange gange, det er jo vældig smukt! Måske skulle jeg prøve alligevel :-)

  SvarSlet
 5. Hvor er det dog smukt, hvad du har strikket! Jeg burde jo se at bestemme mig for, hvad jeg skal strikke og komme til jeres strikkecafeer på biblioteket - hvis det ikke er for sent ...

  SvarSlet
 6. @Madame: Det er skam ikke for sent. Vi har også strikkecaféer i efteråret :-) Måske skulle jeg skrive et indlæg...

  SvarSlet