onsdag den 8. september 2010

Stashing... and stashing... and...

Ravelry er et fantastisk værktøj for en strikkeglad bibliotekar, så er det sagt.
Her kan der organiseres og struktureres til den store guldmedalje, for i denne velordnede strikke-community, kan du bl.a. gemme oplysninger om, og billeder af, alle dine strikkeprojekter, bøger, garner osv.

Så nu har jeg lagerført (stashet) garn 'på den virtuelle måde'. Et temmeligt unødvendigt, men også temmeligt sjovt weekend-projekt (hver sin lyst, vil en del af mine mindre strukturerede venner nok sige - eller bare ryste på hovedet og himle med øjnene).

Jeg er lykkelig for at Ravelry har så fine søgemuligheder, for ihh, hvor er der meget garn. Jeg blev slet ikke færdig - og det er kun strikkegarnet jeg har haft fat i, der er mindst lige så meget vævegarn. Det meste af det har ligget i årevis og ventet på bedre tider og er nu omsider kommet til ære og værdighed.

En (behagelig) sidegevinst fik jeg med i købet, for da der både skulle tages billeder og noteres fra banderolerne, så blev garnet også ordnet i virkeligheden.

Næste projekt er at få brugt garnet til noget fornuftigt, men jeg er sikker på at det overblik og de muligheder jeg nu har fået, vil hjælpe gevaldigt på sagen.

8 kommentarer:

 1. Jeg elsker også at ordne og strukturere, så måske skulle jeg snart få taget mig sammen til at bruge Ravelry til det i stedet for blot at søge andres indhold.....

  SvarSlet
 2. @Ann: Gør det, du risikerer at blive lige så glad for det som jeg :-) Desværre er det meste af mit garn så gammelt, at hverken producent eller type eksisterer mere, så det kræver lidt ekstra arbejde. Det er ikke sådan med det 'gemme-gen' ;-)

  SvarSlet
 3. Du har set muligheder, jeg slet ikke har opdaget - jeg har bare brugt Ravelry til at lede efter gratis opskrifter :-)
  Det var da en god ide til de lange, mørke vinteraftener - jeg vil tro, jeg har omkring 20 kg garn liggende, jeg passende kunne rydde op i. Eller noget...

  SvarSlet
 4. Det lyder vel nok smart! Og det minder mig om, at fx også slægtsforskning er blevet nemmere, nu hvor man kan gemme sine oplysninger på nettet.

  SvarSlet
 5. @Ellen: Det undrer mig ikke, strikkefolk har det med at samle forråd ;-) Jeg er så tilpas nysgerrig, at jeg ikke kan lade noget uforsøgt og liiiige skal se 'hvad det her kan og duer til'.

  @Madame: Ja, nettet har givet os utrolig mange nye muligheder; det glemmer vi en gang imellem når teknikken driller!

  SvarSlet
 6. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 7. Dit indlæg får mig til at tænke på det indlysende problem som opstår, når man har mere end 100 ting gemt - i realiteten husker man højst 3-5 ting, og hvis det er kategorier, så er der også 4-6 ting man kan huske for hver kategori. Max 30.

  Så 100 billeder eller mere, i mit tilfælde 7000 billeder siden 2007, det kan man bare ikke overskue uden en eller anden form for søgning. (Gode navne/beskrivelser er en begyndelse).

  Jeg vil kigge på Ravelry, men holder mig som regel til at have mine ting på egen USB harddisk (jeg har en 1000GB USB disk og køber en til, når den er slidt om nogle år :)

  SvarSlet
 8. @dax: Et kik på Ravelry vil nok få dig til at løbe skrigende bort: Mere end 600.000 strikkende kvinder (og nogle få mænd)... - Det lyder faktisk også en lille smule skræmmende, hvis jeg selv skal sige det ;-)

  SvarSlet