søndag den 17. oktober 2010

Nostalgisk håndarbejde... og mere Kaffe

I dag har vi haft besøg af det kommende barnebarn og dets forældre og der blev snakket barnevogn, udstyr og strikketøj. 

Jeg huskede pludselig det dejlige babytæppe min mor hæklede til mig, dengang jeg ventede min datter.

Jeg måtte straks en tur på loftet for at lede - og fandt det også.

Det er i freeform-teknik foret med lunt stof. Der er brugt forskellige meget grove håndspundne garner, hvoraf nogle er plantefarvet med bl.a. kraprod. 

Folder og knapper man tæppet, bliver det til en praktisk og varm kørepose.


Da jeg rodede i kassen, faldt jeg også over disse to modeller i Kaffe Fasset teknik: En vest og en bluse til ungerne, som min mor også er mester for.

Der er da godt nok knald på farverne...

Det var sjovt at stå på hovedet i lige den flyttekasse, men jeg er ikke sikker på, at det hele falder i de kommende forældres smag!

9 kommentarer:

 1. åh, sikke smukke ting! og tænk at du har gemt dem så længe. jeg kan nu fortryde at alt blev givet videre så snart jeg ikke havde brug for det længere, grundet mange flytninger og pladsmangel da mine börn var små.
  kh.fra Island
  Frida

  SvarSlet
 2. Hvor er det fantastisk Ditte!
  Jeg bliver helt rørt - ikke mindst over, at du har gemt det.
  Jeg er selv så enormt ked af, at alt det, jeg har lavet indtil de aller seneste år, er væk.
  Ja, hvor er det godt, at du har gemt det.

  SvarSlet
 3. Det er nemlig rigtig godt med gemmegener :-D
  Hvis ikke du havde skrevet, at det var Fassets blomstermønster, ville jeg have væddet hvadsomhelst på, at det netop var et af Christel Seyfarths trøjer, du havde sat et billede i af... So much for copyright og alt det dér, som med temmelig jævne mellemrum går igen på Webstrikkernes mails, og som alle pludselig har en mening om... ;-)
  Hvem kom mon egentlig først? Det er vist sommetider et godt spørgsmål.

  Det var nogle herlige firserbilleder fra kollektivkvinden, som nu skal være farmor :-D

  SvarSlet
 4. @Frida: Jeg er også glad for det. Både min mor og jeg selv har både strikket og syet en del til børnene og jeg har heldigvis haft plads til at gemme en del af det.

  @Ann: Jeg kan godt forstå at du er ked af det, det er rigtig ærgerligt. Husk i det mindste at tage billeder af det du laver; det er jeg begyndt at gøre, for trods gemmegener, så kan selv jeg ikke gemme alt ;-)

  @Ellen: Ja, jeg tænkte også Seyfarth da vesten dukkede op! Hun har gjort en del ud af sine smukke kantninger og sat det lidt mere i system. Min mor brugte 'bare' rester af strømpegarn, suppleret med nyt. Men metoden er identisk og mønsteret næsten også.

  SvarSlet
 5. Så söta!... Det är det så underbart med barnbarn! & mycket roligare än med egna barn! ;o)) Kramar i massor!

  SvarSlet
 6. Ualmindelig flotte Fassett-ting din mor har lavet, og hvor er det skønt at du har gemt dem. Der ligger et kæmpearbejde bag. Man burde næsten hænge dem op - det er rene små kunstværker:-)

  SvarSlet
 7. Hvor er det dog smukke ting du viser frem. Jeg har en svaghed for Kaffe Fassets univers og så en tv-udsendelse om ham for et års tid siden.
  Din mors tæppe er også frydefuldt smukt!

  SvarSlet
 8. Jeg bliver også rørt over smukke ting med minder. Mærkeligt, ikke? Eller måske er det ikke så mærkeligt. Når man ser en ting, som har givet gode oplevelser - eller som stammer fra en person man holder af (eller holdt af) så får man da gode tanker. Jeg tror på at det nytter :-)

  SvarSlet
 9. Sikke dog et fedt babytæppe, vil de unge ikke bruge det til det kommende barnebarn..?? Historien i tæppet er jo dejlig.

  SvarSlet