onsdag den 13. april 2011

Årstidsbestemte himmerigsmundfulde

En af de ting jeg elsker at spise når foråret nærmer sig er frisk stenbiderrogn.

Gerne som her, helt enkelt på smørsmurt hjemmebagt, ristet brød (her er det Fru Plums høstbrød) toppet med Øllingegårds creme fraiche og hakkede løg. Faktisk kan jeg bedre lide stenbiderrogn med almindeligt ristet brød end med blinis.

I Danmark har vi, på grund af vores nordlige beliggenhed, en stor variation af råvarer hen over året, som giver mulighed for mange, spændende sæsonbestemte retter.


Jeg fryder mig altid når det igen er tid til rabarber, asparges, kirsebær, æbler eller torsk f.eks. Er der måske noget så trist som en bakke udenlandske jordbær her i april, når tiden for de skønne danske jordbær så småt kan skimtes i horisonten? Det var præcis hvad jeg, til min store forundring, modtog forleden i min ellers så fornuftige kasse fra Årstiderne. Bevares, pæne at se på, men bestemt ikke noget at råbe hurra for smagsmæssigt.

For at give jordbær-staklerne et løft, blev de skivet, blandet med et par håndfulde af vores hjemmedyrkede frosne blåbær og trak et par timer med en stor klat god lynghonning og lidt citronsaft. Det hele endte ovenpå et par kugler vanilleis fra Hansen is - og således maskeret var de såmænd ikke så dumme.

1 kommentar:

  1. Uhmmm jeg elsker stenbiderrogn, vi får det på ristet rugbrød her i huset.. Det er et hit. :-)

    SvarSlet