søndag den 2. oktober 2011

Himmelsk på Bistro Nord

Fredag havde husbonden og hans bror besluttet at inviterede deres bedre halvdele på middag på Bistro Nord i Ålsgårde. Anledningen var de herrers fødselsdage, der falder i hhv. september og oktober. Det var en god idé!

Vejret var helt vidunderligt, så udsigten over Øresund blev nydt i fulde drag. En smuk og stille sensommeraften, hvor de sarte pasteltoner dominerede og Sveriges kyst kunne skimtes gennem den let disede luft.

Dette billede kandiderer derfor til ugens Himmelske (se flere Himmelske billeder her)


Efter at have nydt det smukke syn, lokker det varme lys os indendøre og inden længe var vi bænket omkring det tomme bord ved vinduet midt for, hvor vi fortsat kunne beundre himmel og hav og se mørket langsomt falde på.

Lokalerne er lyse og varme, på den nordiske måde, og betjeningen var udsøgt og behageligt afslappet. Maden er virkelig god; også her har det nye nordiske køkken sat sit præg på menuen. Serveringen var forbløffende kvik, men absolut lydhør. Vi valgte en starter (jeg var stærkt fristet af de 6 friske østers, men fulgte resten af bordet) og fortsatte derefter med aftenens fireretters menu - her i rask opremsning:

Vagtelæg og rejer på sten med trøffelmayonnaise.

Sigrogn på blinis med vesterhavsost og en lækker luftig dildmayonnaise

Letristede kammuslinger med lakserogn, selleripure, friske hasselnødder, ramsløgkapers og salturt/kveller (foto)

Oksefilet, tragtkantareller og syltede løg med pure på majs.

Hvid chokoladesorbet og frossen hybenrosemousse med en lækker frisk syregranite og lakridscroutoner (foto)

Og så sluttede vi mætte og glade af med kaffe og chokoladetrøfler; jeg fik en dobbelt cortado på en virkelig dejlig espresso.

5 kommentarer:

 1. En dejlig menu i et herligt vejr, og en god måde at fejre fødselsdag på.

  SvarSlet
 2. Mums, de herrer har da vist sans for gode fødselsdagsmiddage ;-). Hvor ser det lækkert ud!

  SvarSlet
 3. Ja, det var første gang de valgte den løsning, men 'halvdelene' blev hurtigt enige om at det nu var en fast tradition fremover ;-)

  SvarSlet
 4. Nemlig, Pia, det var svært hyggeligt, det var vi enige om. Jeg og svigerinden har heldigvis fødselsdag med 5 dages mellemrum, så vi besluttede at vi også ville bruge den metode - og da de falder i februar, så passer det med en halvårlig aftale.

  SvarSlet
 5. Det ser vel nok lækkert ud! Jeg må lokke husbond med Ålsgårde og prøve det spændende sted.

  SvarSlet