søndag den 30. maj 2010

ABC-tema G

Stærkt inspireret af gårsdagens Malmø-tur og måske ikke så forårsagtig (og dog) har jeg valgt GRANIT til ugens G-tema. Granit er et dejlig materiale. Måske umiddelbart lidt gråt og kedeligt, men kigger man nærmere efter er der masser af farvespil og i de polerede udgaver ses det meget tydeligt. Jeg holder nu mest af de mere naturlige former.

Her vores 'nye' stengærde (smukt renoveret af sønnen med sin brolægger-fortid) er mestendels i granit-marksten fra området.

Det er husets tidligere ejer der har været flittig med at slæbe dem hjem og vi har sten i alle størrelser og former liggende overalt i haven.

Jeg er også 'mycke förtjust' i granit-landet Sverige, hvor jeg har tilbragt rigtig meget af min fritid. Bl.a. synes jeg skærgården med de vind og vand-slebne klipper nord for Göteborg er fantastisk.

Og så grunden til at lige netop GRANIT blev temaet - den skønne butik 'Granit' i Malmø. Jeg begrænsede mig til 6 nye (granit-grå) opbevaringskassetter og to dejlige hynder til vores gennem mange år hyndeløse (granit-grå) teak-dækstole. Vi har bare ikke fundet hynderne vi kunne forlige os med. Men nu var de der... i granit-gråt.

Så nu kan det godt blive sommer!

8 kommentarer:

 1. Det er jo rigtigt, at granit i visse situationer kan have mange forskellige farver. Når den er våd, f.eks.

  Det er jo godt at være klar til sommeren, men den lader nu vente på sig, tror jeg.

  SvarSlet
 2. Du har helt ret, Henny. Lige nu er der gang i brændeovnen hos os! Nå, den dukker vel op, den sommer; regnen sørger i det mindste for at alt er ualmindeligt grønt derude og det er jo smukt.

  SvarSlet
 3. Granitt lærte jeg i min barndom som symbolet på det virkelig solide og bestandige.

  Gedigent ABC-innlegg

  SvarSlet
 4. Granit er smukt, meget smukt.
  Dejligt med sådan en stensætning, det er vist nok ikke så enkelt at lave som det ser ud, så dejligt at du har en søn der kan :-))

  SvarSlet
 5. Norge er vel omtrent bygget på granitt, så vi får håpe at det er bunnsolid!!

  SvarSlet
 6. @ TorAa og Petunia: Ja, Norge er et granit-land jeg mangler at opleve for alvor (jeg har kun været i Norge få gange). Bundsolidt, ja der halter Danmark bagefter - vi hviler kun på sand og kalk :-(
  Måske skulle jeg bosætte mig på Bornholm? ;-)

  @ Annette: Ja, jeg er også glad for hans hjælp. Og han nåede det på en enkelt dag, hvilket jeg var meget imponeret over.

  SvarSlet
 7. Granit är vackert!
  Fina bilder!
  Ha en fin vecka!

  SvarSlet
 8. Og nu er det i mellemtiden blevet sommer, så du kan nyde dine dækstole med de smukke granitgrå hynder. Dejligt ord du har valgt!

  SvarSlet