mandag den 31. maj 2010

Pastinok!

Det lykkedes! At tømme lageret, altså!

Gennem hele rodfrugt-sæsonen har den ugentlige kasse fra Årstiderne forsynet os med uhyre store mængder af pastinakker. Dejlig rod, men det sætter selvsagt de små grå på prøve, når jeg gerne vil variere menuen. På et tidspunkt når man li'som grænsen, ik'?

Måske skyldes det, at jeg har valgt at veksle mellem to typer kasser (så jeg skifter hveranden uge) og så er jeg røget ind i en uheldig kadance. Sidste år var det nemlig rødbederne der væltede ind, uge efter uge. Dem har jeg ikke set skyggen af i år.

I al fald besluttede jeg, at vi i stedet skulle have en monstermix-kasse hveranden uge og håbede på lidt flere forskellige varer, men to gange i træk: Pastinakker (ret skal være ret, der var også meget andet med).
Men i går lykkedes det. De sidste 5 rødder blev skuret og snittet og stegt i ovnen med kartofler, løg, hvidløg og en god kraftig peberfrugt-pesto og de sidste rester er spist i dag.

Nu afventer jeg med bæven fredagens levering...

3 kommentarer:

 1. Høhø! Kender det godt.
  Vi kunne skrive en bog om "Rodfrugter i ovn på 100 måder".

  SvarSlet
 2. Haha, men heldigvis kan vi camouflere pasternakkerne, som du så fint har gjort det her!
  Og nu fandt jeg dig endelig - jeg troede, du brugte bloggen koldstart ...

  SvarSlet
 3. @ Ann: Vi bliver smaddersunde, gør vi!
  @ Madame: Ups, ja, det er lidt rodet med to blogge. Koldstart var en arbejdsrelateret blog, og led i et web 2.0-læringsforløb. Den er nu 'gået kold' ;-)

  SvarSlet