mandag den 22. august 2011

Dag 17 - On the shelf

Der er mange hylder i mit hus og de fleste er fyldt med bøger. Bøger jeg har fået af mine forældre (en far der er boghandler er en gave ;-) og bøger jeg selv har købt. Dog stoppede næsten alle bogindkøb, efter jeg blev ansat som bibliotekar - nu låner jeg i stedet. De få bøger der kommer indenfor dørene er faglitteratur, især kogebøger og strikkebøger. Nej, jeg har da også købt et par digtsamlinger brugt i Torup Bogby.

Der er rigtig mange bøger om dyreliv, planter og dansk natur og topografi, der er også mange bøger om folkeliv, kulturhistorie, kunst og kunsthåndværk, især tekstile håndværk. Og så er der kogebøger! På den skønlitterære front er der en hel del halvgamle romaner, digtsamlinger og mange børnebøger.På den ene hylde her er der dog blevet plads til et lille billede vi arvede efter min svigermor, en lågkrukke købt på en flodbåd på Loirefloden, et par skåle af keramikeren Jane Baily (den lille står inden i den større) og en miniskulptur af Gert Brask (som jeg i øvrigt har haft som kollega på Hillerød Bibliotek).

3 kommentarer:

 1. Skønt med mange bøger. Jeg er selv lidt amputeret på den konto for tiden, fordi hovedparten af mine bøger står i kasser i kælderen.

  SvarSlet
 2. Der er ikke noget så dejligt som at læse bøger. Jeg har benyttet biblioteker siden min skoletid.Jeg har kasseret mange bøger, for de fylder jo så jeg køber kun fagbøger.

  SvarSlet
 3. Det ser så godt ud med en hylde til nips midt i en masse bøger - Det skaber luft og ro :o)

  Og så er det den fedeste skulptur! (Ærgerligt, man ikke kan se den helt tæt på ;o))

  SvarSlet