onsdag den 24. august 2011

Dag 20 - What I read

Jeg har en seriøs læsekrise for tiden!

Det er så galt, at jeg har måttet aflevere store mængder af ulæste bøger på biblioteket. Det er godt nok aldrig sket før.

Rystende for én som jeg, der har læst og læst siden jeg kunne sætte bogstaver sammen.

Da jeg var syg med stress havde jeg ganske vist en lang periode, hvor jeg slet ikke kunne læse, fordi jeg ikke kunne fatsholde koncentrationen.

Sådan er det heldigvis ikke nu, men jeg har svært ved at komme ind i et godt læseflow, jeg er uopmærksom, falder let i søvn og skal jeg være ærlig (og det skal man jo når man blogger, haha) så keder jeg mig måske lidt.

Denne bog har jeg har åbnet og lukket utallige gange de sidste 14 dage og er omsider nået to tredjedele igennem den.

Det er ikke fordi den er værre eller bedre end så mange andre bøger jeg har læst, for sådan har det været med de sidste fem-seks romaner jeg har haft fingre i.

Det er træls, er det; for at være læser er en væsentlig del af min identitet.

Forlaget her hedder Punktum
 - jeg håber ikke det er et varsel om at der er sat punktum for min læsekarriere ;-)

4 kommentarer:

 1. Når du har åbnet og lukket bogen i 14 dage uden at nå længere end 2/3 gennem den, så tror jeg godt, at folk selv kan drage en konklusion..... Det kan i hvert fald ikke kaldes en anbefaling, selv om du prøver at være diplomatisk, hehe.... ;-)

  SvarSlet
 2. Ja, sådan ville jeg helt sikkert også ha' sagt inden jeg røg ud i 'krisen', men det er alle bøger jeg går i gang med, som skal tvinges 'ned'. Men bogen her er ikke noget særligt, det medgiver jeg...
  Måske skal jeg bare acceptere at der ikke skal læses så meget for tiden, selvom det piner mig? ;-)

  SvarSlet
 3. Jeg er glad for at du har fået det bedre, jeg havde stor glæde af at strikke, da jeg får mange år siden var i en krise, på det tidspunkt kunne jeg heller ikke læse.

  SvarSlet
 4. Jeg kender godt fornemmelsen af at savne den rigtig gode læseoplevelse i en periode. Og det der med at falde i søvn under læsningen, kender jeg også. Jeg har selv med stor succes taget hul på at lytte til lydbøger, fordi jeg på den måde kan være fysisk aktiv samtidig med at jeg får god litteratur i ørerne. Jeg har læst både klassikere og lidt mere avanceret litteratur på den måde. Jeg ved ikke hvor din litterære smag ligger, men jeg har selv lige med stor fornøjelse læst den irske forfatter: Colm Tóibíns nye roman "Brooklyn" - en irsk udvandrerhistorie, som foregår i 50'erne. Der er en interessante personer og en intelligent periodebeskrivelse. Jeg har også lige læst Colum McCanns "Lad verden tumle sig" - en New Yorkerhistorie fra 70'erne. En lidt tungere roman, men rigtig god kvalitet! Lone Hørslevs "Sorg og camping" - rigtig god og hurtigt læst.- og så har lige kastet mig over at lytte til Dorrit Willumsens barndomserindringer - det er sørme osse en fin læseoplevelse - jeg håber du får gang i læseoplevelserne igen, for der er en verden af fine oplevelser og fortællinger. Held og lykke.

  SvarSlet