søndag den 28. august 2011

Festens midtpunkt

...var jo egentlig undertegnede, men her er KAGEN, der vakte berettiget opsigt.

Niecen, der startede i det små med cupcakes, er blevet grebet af den hellige kage-ild og er glad for kager hvor hun får lov at lege med modellering - bortset fra roserne, som hun er ved at være lidt træt af, men jeg fik skam en portion.
Ud over sit imponerende udseende, så smagte den også rigtig godt - ikke for sød (hvis man lige undgår overtræk og figurer der er af sukkerfondant) med både hindbær- og citronmousse og et lag lemoncurd. Jo, hun ved hvad jeg kan lide :-)

Det er iøvrigt datterens billeder jeg har fået lov at låne, for tror I jeg fik taget et eneste billede?
Teltet var fint pyntet med mine vimpler. De rødternede duge var en nødløsning, som ikke helt passede i farven, men det så da hyggeligt ud alligevel. Og der var (næsten) tørvejr derinde!

Datteren bagte grissini, min bror bagte brød af Jim Lahey-typen samt flutes.

Andre af gæsterne bidrog med salater til et imponerende salatbord og i køkkenet agerede datterens veninde husalf; hun er en ørn til den slags.

Det er altså en dejlig måde at holde fest på!


Husbonden havde skrevet sang (!), datteren og sønnen spillede og sang Beatles nummeret There are places I remember og datteren sang Songbird - det var rørende og varmede. Jeg fik blomster og gaver - dejlige oplevelsesgaver, to smukke vaser, en virkelig god sauteuse, margretheskåle med låg, to lækre hørtasker og en pakke skønt hjemmebagt knækbrød fra et lille bageri nær Kalmar. Og så en herlig kanin, som jeg forestiller mig at barnebarnet vil sætte pris på; men det må vente til han er noget større.


9 kommentarer:

 1. Gratulerer med vel overstått! Her var mange lekre fristelser, forstår godt det var en vellykket fest :O)

  SvarSlet
 2. Det VAR altså også en flot kage.
  Det ligner også en meget lækker buffet.
  Og alle gode gaver - bare ikke dem, som faldt fra himlen ned... bortset fra det våde vejr kan jeg godt forstå, at du havde en god fødselsdagsfest.

  SvarSlet
 3. Tillykke med dagen lækker fin kage...Det er en smart måde at holde fest, så bliver det ikke for anstrengende...;)

  SvarSlet
 4. En vældig fin kage og maden ser lækker ud, det er dejligt at få oplevelsesgaver, så er der noget at glæde sig til.
  God mandag

  SvarSlet
 5. Det var en rigtig god fest! Det må gentages en dag :oD

  SvarSlet
 6. Hvor ser det dog lækkert ud alt sammen! Og så er det så dejligt, når nogle af gæsterne bidrager med noget til bordet og med hjælp, som du fortæller.

  SvarSlet
 7. En rigtig flot kage :-)
  Maden ser bestemt også indbydende ud. For nogle år siden holdt vi også fest i haven med telt. Vi flyttede teltet så det stod i forlængelse af vores garage, så nogen sad mere tørt og lunt end andre, mens vi spiste. Derefter rykkede vi ind i garagen og værksted alle mand :-)

  SvarSlet
 8. Det fik jeg ikke med, men det siger vel sig selv, at det væltede ned i tove :-)

  SvarSlet
 9. Jamen, det var da en helt fantastisk kage! Sikken et talent at have ;-).

  Og ... mere tillykke til dig ;-)

  SvarSlet