søndag den 20. juni 2010

En produktiv weekend

Det har været en rigtig dejlig weekend, med overskud til lidt af hver:

Jeg fik ryddet en kollegas rabarberbed og har lavet skøn lyserød-orange rabarbersaft samt en gammeldags rabarbermarmelade med ingefær fra den grønne syltebog. Jeg har de sidste år ovnsyltet rarbarberne med vanilje, stjerneanis o.lign., men denne gang blev det en 'old school' grydemodel.

Så skulle jeg også lige prøve de syltede appelsiner med mandler fra Annemad i Spanien. Jeg havde nogle lidt triste appelsiner der skulle væk (der er andet mere spændende på tapetet lige nu), men der var ikke helt nok, så jeg supplerede med citroner. Resultatet er rigtig godt. Næste gang vil jeg spare lidt på mandlerne, selvom jeg er vild med dem. De skal helst komme som små overraskelser og ikke 'over det hele'. Den opskrift må jeg huske når det bliver appelsin- og mandelsæson igen til vinter.

Jeg fik også bagt både rugbrød og 'sjuskeboller' (som ses på et uskarpt 'sjuskebillede' ;-) så der er vist forråd til et stykke tid.


Udenfor skinner solen lige pludselig som var den betalt for det - ja, der er meget at glæde sig over :-)

4 kommentarer:

 1. Hvor har du været flittig! Det lyder så lækkert alt sammen, og de sjuskeboller er da lige til at spise... ;-)

  SvarSlet
 2. @Mia: Ja, det er de ;-) Og smagen fejler heller ikke noget.

  SvarSlet
 3. Det lyder vel nok lækkert, og jeg får næsten dårlig samvittighed over ikke at bruge ret meget tid i køkkenet :-) Når vi får bagværk, er det husbond, der står bag.

  SvarSlet
 4. @Madame: Jeg håber det kun er 'næsten'! Jeg går i køkkenet fordi jeg synes det er sjovt og det gør mig glad. Det skal da ikke være en pligt, så nyd at du får serveret bagværket ;-)

  SvarSlet