fredag den 9. juli 2010

ABC-tema M

Vi er nået til bogstavet M og der var mange muligheder (se, der var allerede to). Men da jeg har et livslangt og meget trofast kærlighedsforhold til god MAD, ja så er det der jeg ender; med en madoplevelse.

Hundested biblioteket arrangerede i en årrække (det er desværre en saga blot) 'Mad på toppen'; et tilløbsstykke af rang, hvor billetterne blev revet væk - og det var ikke uden grund.

To dage i august kokkererede egnens bedste kok, Jan Friis-Mikkelsen fra Restaurant Tinggården nemlig med årstidens og egnens råvarer. Den forrygende mad som han og hans hjælpere kreerede, blev serveret på (bogstavelig talt) toppen, 34 meter over havet, ved Fyrgården som ligger i tilknytning til Spodsbjerg Fyr.

Jeg har været trofast gæst ved disse arrangementer og en enkelt gang har jeg selv været med til at servere. Begge dele var en oplevelse.

Der sad vi så, ude i den danske sommeraften, med veltilberedt sommermad af høj kvalitet på tallerkenerne, god vin i glassene og den smukkeste udsigt man kunne ønske sig.


Kattegat, ret forude og Knud Rasmussens hus lidt nede af bakken til venstre. 

Og så var der dessert...


...og fantastiske oste
(med kaffe bagefter ;-)
Efterhånden dykkede solen ned i havet, mørket sænkede sig og faklerne blev tændt. Knud Rasmussens mindevarde tegner sig sort mod aftenhimlen.


Tilsidst måtte vi dog gå hjem (myggene hjalp os lidt på vej) - en stor mad (med mere) oplevelse rigere.

10 kommentarer:

 1. For noen fantastiske oster og i riktig store, gode stykker! Dette var et i særdeleshet fristende innlegg... og vakre omgivelser. Godt du valgt å overse M for Mygg, for den er jeg litt lei av :)

  Deilig sommer!

  SvarSlet
 2. @Viilhvile: Jeg er en af de heldig der ikke får myggestik, så jeg er ikke så plaget - næh, lad os fokusere på de gode ting i livet... som skønne sommeraftener ...og mad ...og ost (uhmm) :-)

  SvarSlet
 3. Vilken härlig kväll det måste ha varit. God mat, trevligt sällskap och vacker utsikt... Kan ju inte bli så mycket bättre! :)
  Trevlig helg!

  SvarSlet
 4. Mmm.. En god matopplevelse i gode omgivelser er så absolutt ikke å forakte. :)

  SvarSlet
 5. Det ser ud til at have været en fantastisk aften. Laver de stadig sådanne arrangementer ???

  SvarSlet
 6. Heisann!
  Så synd at steder som dette opphører. Ildsjelene blir vel etterhvert både fattige og utbrendte.
  Et godt måltid på et flott sted er en opplevelse vi ladri glemmer. Herren i huset og jeg mimret i går: Husker du hvor godt makrellen med tørka tomater, pesto, rocula, rømme, gressløk og annet snadder - smakte på kjøkkenterrassen under månen den varme sommernatta med Liv og Svein? Mmmmm.... Det bør ikke alltid koste dyrt og være ekskusivt, men av og til er det godt å bli servert på restaurant og føle seg priviligert også ;:OD)
  Nydelige bilder, får nesten vann i munnen....

  SvarSlet
 7. Det lyder til at I har haft nogle gode arrangementer der, en skam, at det ikke videreføres. Men der skal nogle ildsjæle til for at holde gang i sådan noget.

  SvarSlet
 8. Det lyder helt forrygende dejligt - og så er egnen ved Knud Rasmussens hus noget af det smukkeste, jeg kender :-)

  Ha' en rigtig god weekend!

  SvarSlet
 9. Mat!!
  Det passer til det meste og kan brukes på alle bokstaver!
  Flott M løsning!

  SvarSlet
 10. Det må ha' været en herlig aften, god mad, godt vejr og forhåbentlig god vin og godt selskab..:-))

  SvarSlet