Uf siger min samvittighed:
Spild af vand og CO2-fråds.
På CO2-fronten undskylder jeg mig med, at jeg aldrig benytter mig af flyvning 'i den virkelige verden' og derved sparer en del.
Sidste år fik vi desuden solfanger på taget samt udskiftet kedel m.m.m. Det er ingen god forretning, da vi har meget billig (og miljørigtig) fjernvarme i forvejen. Vi regnede ud, at med lidt god vilje, var anlægget tjent ind på 28 år.
Tjah; men ideen om, at vores lille anlæg ligger deroppe og sutter varme til sig dagen lang, er nu tilfredsstillende.
På vandfronten må jeg nok dukke nakken, selvom jeg forsøger at pudse glorien lidt, ved ikke at vande min have, kun krukkerne - og altid med vandkande. Og så har vi en gammel whisky-tønde til regnvand, som liiige skal sluttes til nedløbsrøret...
Og her en lille, måske upassende, reklame:
Min brors firme Renergi sælger bl.a. både disse solfangere, samt træpillefyr og anlæg.
Jeg synes, at det er meget fint at reklamere for din brors firma. Hvis ikke du skulle gøre det, hvem skulle så... ;-)
SvarSletJeg elsker også brusebade, men dog ikke lange. Men følelsen af friskhed er helt vidunderlig, især når det er så varmt som nu. Til gengæld kan jeg en sjælden gang nyde et karbad. Sådan ét fyldt med rigtig havsalt og noget, der dufter dejligt... ;-)
@Mia: Ja i sommerheden er det skønt at få skyllet sin varme krop. Karbad tager jeg aldrig, selvom vi faktisk har et siddebadekar som mine børn brugte flittigt. Måske var det en idé at prøve? ;-)
SvarSletJeg synes, det er en fantastisk god idé med en solfanger - ville ønske vi havde en. Men tager det virkelig 28 år før den er tjent ind? Jeg havde en lidt naiv forestilling om, at den havde tjent sig selv ind på få år ...
SvarSletAltså... med så lange bade må anlægget da være tjent ind på mindre end 28 år ;-)
SvarSletJeg tror til gengæld, at jeg kan deltage i et DM om hvem der hurtigst kan tage et brusebad (og alligevel blive ren, selvfølgelig).
Havevanding med slange burde altid være helt forbudt - det betyder ikke noget, om plænen bliver lidt gul; den skal nok klare sig.
Jeg har slet ikke tal på alle de FLS'er, jeg har set rundt omkring i strikkeblogland - er det den første, du strikker? Den er vældig populær, men jeg har den til gode endnu.
@Madame: Det er som regel hurtigere at tjene en solfanger ind, men vores fjernvarme fra stålværket er temmelig billig, derfor (og så er det nye anlæg med tank m.m. også med i regnskabet ;-)
SvarSlet@ Ellen: Jeg kan altså også gøre det meget hurtigt, det er langtfra altid jeg frådser - men det er dejligt når det sker! Ja, det er min første FLS (og min første 'ting' med mønsterstrik), men jeg kan se på Ravelry, at det er en klassiker som rigtig mange har lavet.
Ahh, jeg får helt lyst til at tage et bad :o)
SvarSletDet kunne være, at i aften skal være aftenen, hvor jeg giver mig selv en luksus-behandling med hårkur, anisgtsmaske og fodpleje!
Tak for inspiration, mummy ;o)
Du har ret - morgenbrusebadet er et inspirationsspringvand! Faktisk så meget, at jeg nogen gange har overvejet at udstyre badeværelset med en notesbog til alle de kreative tanker, jeg får der (i mine semilange brusebade) ;-).
SvarSletI øvrigt kan man ikke få for mange reklamer for firmaet, der sælger miljørigtige løsninger. Hvis du spørger mig.
@Bente: Ja, tanken om (vandfast) papir og blyant i brusekabinen har også strejfet mig. En del af de meget kloge tanker forsvinder desværre undervejs ;-)
SvarSletJeg er glad for ingen har følt sig generet af reklameindslaget :-D
@Lille-nea: Jamen god fornøjelse - det lyder lækkert!
SvarSletLige netop den form for vandforbrug er ikke spild. Der, hvor der *skal* spares, er på industri-forbrug og havevanding. Gartnerier, som vander med drikkevand, er heller ikke forbudt, og de skal også betale for vandet og ved, hvornår vandet gavner mest.
SvarSletDe mængder, der går til privatforbrug, er forholdsvis beskedne hos den gennemsnitlige person.
Der er i virkeligheden rigeligt vand i Danmark, men vi driver rovdrift på grundvandet og burde bruge mere overfladevand eller lave flere siv-anlæg hvor vandet kan få fred til at synke ned og blive til grundvand. Fagfolk er ikke helt enige om, hvor gammelt grundvandet er og hvor og hvor meget, og vandafgift m.v. er blot en måde at lægge skat på dem der har råd, og har ikke så meget med overforbrug af vand at gøre.