torsdag den 15. juli 2010

Besøg fra metropolen

I går kom min bror og hans mand på dagsvisit fra en stegende hed Frederiksberg-lejlighed. De havde lige et par dage fri og nød godt af naturen, luften og vandet heroppe. En rigtig hyggelig dag med megen snak og 'nydning'. Ligesom jeg er de temmelig madglade, så vi 'delikaterede' os bl.a. med nykogte hvide asparges fra Lammefjordens meget omtalte (og ditto berømmede) landmand, Søren Wiuff.

Jeg har længe haft lyst til at besøge hans gård og da værtsparret havde lagt en artikel om ham frem til os, troede jeg, fejlagtigt, at der var helt almindeligt stalddørssalg hos ham. Men de sælger kun én gros eller efter aftale.

Han forbarmede sig dog, så vi fik lov at købe, men mindste portion lød på 2 kg. 'Jaaaaah-tak!', udbrød undertegnede med det samme; tænk at få lov at spise sig mæt i den slags delikatesser!
Derefter lød menuen på kylling 'indviklet' i Fårevejleslagterens egen spegeskinke med grillede, friske abrikoser og en lækker salat af spæd romaine-salat, radiser, nybælgede ærter og basilikum med mormor-dressing. I Ordrup har vi fået en rigtig dejlig økologisk gårdbutik, med masser af forskellige grønt og frugt.

Til sidst en modereret udgave (se nedenfor) af en sommertrifli med jordbær og hindbær, fundet i bogen 'A piece of cake' af Leila Lindholm. 

Så trængte vi altså også til en gåtur til stranden og en forfriskende svømmetur!


Sommertrifli a la Lindholm (6 meget pæne portioner):
1 d

l. rødvin
3/4 dl. rørsukker
1/4 dl. mørk farin (i mangel af muscovadosukker)
750 gr. skivede jordbær
450 gr. hindbær
4 dl. piskefløde
5 dl. græsk yoghurt
12 knuste makroner
1 pk. gode lagkagebunde (i mangel af hjemmegjort sukkerbrødskage)

Kog rødvin og sukker op til en lage, som varm hældes over skivede jordbær og hele hindbær. Pisk fløden og vend med rørt yoghurt og makroner. Læg lagvis i en (glas)skål: Stykker af lagkagebund dryppet med lage, bær, yoghurtcreme... Slut af med lagkagebund og bær.
Lad den trække koldt en halv times tid.

3 kommentarer:

 1. Uhmm... det lyder godt! Sikke en dejlig menu:-)

  SvarSlet
 2. @Irene: Ja, den var fin i sommervarmen. God weekend til dig herfra :-)

  SvarSlet
 3. Uhm, sikke delikatesser I har nydt, Benedicte! Dejlig med inspiration til vores gæster i weekenden - min hjerne er næsten holdt op med at fungere i varmen.
  Ha' en rigtig god fredag :-)

  SvarSlet