fredag den 23. juli 2010

Ferieuge på egen matrikel

Vi er hjemme igen efter en herlig ferie på Ordrup Næs, som jeg slet ikke havde lyst til at forlade. Men klage skal jeg bestemt ikke. Jeg bor skønt, tæt på fjord og badestrand og med masser af naturoplevelser lige foran næsen - og en dejlig stor have, når vejret er for varmt til at foretage sig noget fornuftigt. Og det er det lige for øjeblikket.

Vi har dog 'gjort' både Frederikssund, hvor vi bl.a. spiste meget lækker sushi fra den nye Sushi San på havnen, og Hillerød, med slot og barokhave. I de omgivelser føles det, i sommerperioden, temmelig eksotisk at være dansker. Der sludres på fransk, svensk, norsk, hollandsk, engelsk og japansk overalt.

Store potter med vidunderlige skærmliljer (Agapanthus) prydede gangene omkring slottet.

Det er en imponerende smuk plante, som jeg altid har elsket, men den ville aldrig overleve med et vinterkvarter på mine betingelser.

Så må den jo beundres hos andre - og det blev den.

Vi nåede også at mødtes med datter og svigersøn til en kop kaffe, is og lidt snak i Havehusets lille café.

Vi har haft hyggeligt besøg af en god ven, hvor jeg fik afprøvet Klidmosters dejlige hyldeblomstkylling med vandmelonsalat. Jeg droppede lavendel og vanligt urtesalt i denne omgang, men brugte i stedet mit vældig gode hyldeblomstsalt. Det var storartet. Lavendelen kom derimod i desserten: Jordbær marineret i lavendelsukker, serveret med Hansens gode vanilieis og et drys friske lavendelblomster. Let, smukt og godt. Jeg er stadig ikke træt af jordbær, selvom jeg godt kan smage, at det er ved at være sidst på sæsonen.

Onsdag drog gemalen til den ugentlige 'oldinge'-fodbold og jeg var til strikkecafé med bl.a. Merete og Anne. En vældig hyggelig - og meget varm - aften, som vi heldigvis kunne tilbringe udendørs på en vidunderlig terrasse med masser af garn indenfor rækkevidde.

Lørdag står den på strik igen, denne gang til strikkecaféen på Frederiksværk Bibliotek.

Jeg er lidt benovet over at jeg har holdt ved strikkeriet i denne varme periode - det går ikke hurtigt, men det går.

En lille billed-update viser at FLS nu har nået bolero-størrelse. Pasformen er fin, så det tegner til en succes, men den skal altså være et stykke længere.

4 kommentarer:

 1. Sikke nogle dejlige ture, du har haft. Man kan sagtens holde dejlige ferier herhjemme, så hvorfor sidde i kø på motorvejen gennem Tyskland?

  Agapanthus har jeg først lært at kende, da jeg fik min butik. Jeg fik nemlig nogle blokke og krus med den blomst på, og jeg kendte den ikke - så den måtte slås op. Lige siden har jeg stødt på den alle vegne - blandt andet lige ovre i parken, her hvor jeg bor... Det er sådan en flot blomst!

  SvarSlet
 2. Det er spændende at læse, hvad du fortæller - jeg får lyst til at besøge Havehusets lille café i morgen med husbond. Hillerød er en dejlig by, også til indkøb synes jeg, og naturen har vi jo lige her, hvor vi bor. Jeg har ingen trang til at rejse udenlands :-)

  Ha' en rigtig god weekend, Benedicte!

  SvarSlet
 3. Sikke mange ture, du har nået i din ferie. Det lyder dejligt!

  Og så har du endda været hos Sushi San, før jeg har ;-). Det er bare så godt, at han endelig fik lov at åbne sin sushi-butik på havnen. Skønt nogle af havnens beboere mener, at de bestemmer alt dér. Men så kan de lære det, kan de!

  SvarSlet
 4. @Mia: Jeg er også storforbruger af 'ferie i Danmark', men Agapanthus opdagede jeg nu på en ferie i Bretagne på den lille ø Brehat. Her var der utrolig mange + mindst én stor, flot hortensia ved hvert hus!

  @Madame: Havehusets café er et fint lille sted i dejlige omgivelser, så det er nok ikke sidste gang vi gæster det. Jeg har heller ikke behov for mere end Danmark kan byde på. Og jeg elsker endda det danske, lunefulde sommervejr :-)

  @Bente: 'Sushi san' kan bestemt anbefales! Og ja, det er så dejligt, at det lykkedes for ham, trods de tåbelige protester. Hvis der er lugtgener fra en sushi-bar, så tror jeg at sundhedsmyndighederne ville lukke stedet øjeblikkeligt.

  SvarSlet