tirsdag den 6. juli 2010

Nyt strikkeprojekt

Jeg er ingen dreven strikker (det går lige med ret og vrang) og er fuld af beundring over de mange smukke sjaler og bluser i kniplingsstrik, der bliver produceret.

Lysten mangler ikke, men modet.

Derfor satte jeg mig for, at starte med et beskedent mønster og valget faldt på en FLS, som jeg faldt over på Ravelry. Nu er den øverste retstrikkede del færdig og jeg skal i gang med mønsteret.

Det burde være uhyre simpelt, men ikke desto mindre er det indtil videre lykkedes mig, at pille første pind op tre (!) gange. - Aaargh, siger jeg bare!

Men nu har jeg besluttet at eftertælle hver ENESTE gang jeg har strikket en rapport (på sølle 7 masker). Så lykkes det vel til sidst..?

Jeg regner med at det bliver lidt nemmere, når først jeg har fået strikket mønsteret et par gange og bedre kan se hvad det er jeg foretager mig ;-)

4 kommentarer:

 1. Ditte, bruger du maskemarkører? Hvis ikke, bør du gøre det. Drevne sjalsstrikkere HAR af bitter erfaring lært, at der skal maskemarkører til i rigeligt tal, hvis man vil undgå at pille mere op end højst nødvendigt og have så få masker at kontrollere ad gangen som muligt.
  Hvis du ikke har maskemarkører (nok), kan du bare binde en lille løkke af garn i en anden farve og sætte på pinde for hver rapport eller mellem så mange rapporter, som du gider holde styr på på een gang.
  Måske har du allerede styr på alt dette, men hvis du ikke har.....

  SvarSlet
 2. @Ann: Jo, jeg har skam selv fabrikeret fine maskemarkører i stil med dem jeg har set på bloggene rundt omkring. Men jeg troede jo lige jeg kunne klare sådan et lille nemt mønster... Heldigvis er alt nu under kontrol - det hjælper gevaldigt at være kommet lidt i vej. Men næste gang så vælger jeg den metode! Tak for tipset - det er nok også en god idé, når der skal tælles mange masker!

  SvarSlet
 3. Uha, nu forstår jeg pludselig, hvorfor jeg ikke strikker :-)

  Ha' en dejlig solskinsdag!

  SvarSlet
 4. @Madame: Ja, engang imellem kræver det lidt tålmodighed, men nu går det faktisk helt godt - og jeg har da fået lært noget. Det er ikke så galt ;-)

  SvarSlet