fredag den 9. juli 2010

Ja-ja, se nu bare her

Ganske rigtig, da jeg først kom i gang med mønsteret, så gik det ganske godt! Jo, jeg har da opdaget en mindre fejl eller to; men som en af de søde kvinder til onsdagens hyggelige strikkecafé i Uldgalleriet forleden sagde: 'Det er jo det, der gør det til håndværk'. Og det har hun ret i. Men da jeg er indehaver af et, undertiden ret belastende, perfektionsgen, så ærgrer det mig en smule.

Som gammel væver ved jeg, at håndvævere, mange steder i verden, med vilje sørger for, at der er mindst én fejl i deres færdige arbejder. På den måde viser væveren at hun/han kun er et menneske, som ikke ønsker at udfordre de højere magters eneret til perfektion. På græsk kender vi begrebet som hybris.

Ingen kan gudskelov blive udfordret af min halve trøje. Her agerer havestolen gine og det klarer den da meget godt.

Jeg er lidt i tvivl om jeg vil følge opskriften og strikke mågemønster på ærmerne - eller om de bare skal være retstrikkede? Og så er der længden..?

Jo, der er flere vanskelige overvejelser jeg skal bryde min ferieramte hjerne med i de kommende uger ;-)

6 kommentarer:

 1. Den bliver rigtig flot i den farve.
  Og det er jo dejlig når der er lidt udfordringer ved det man laver.

  SvarSlet
 2. @Hedvig: Ja, jeg kan også lide udfordringer, i små trin, ellers bliver det for kedeligt ;-) Farven er jeg lidt spændt på, for det er ikke en farve jeg plejer at bruge ;-) God weekend til dig.

  SvarSlet
 3. Hvor bliver den smuk! Og jeg går helt ind, for at der gerne må lidt fejl, så man se, det ikke er maskinstrikket, men håndstrikket. Dejlig farve du har valgt!

  SvarSlet
 4. @Madame: Tusind tak skal du have :-) Rigtig god weekend til dig.

  SvarSlet
 5. Den bliver vel nok flot.
  Umiddelbart lige nu, hvor der er retstrikning på alt andet end nederste del af bullen, synes jeg er meget smukt enkelt, men det er jo smag og behag.
  Flot farve!
  Engang imellem skal man jo prøve noget nyt. Hvem ved - måske finder du ud af, at det er en superfarve til dig.

  SvarSlet
 6. @Ann: Tak. Jeg er også mest stemt for at mønsteret på bullen skal stå alene. Jeg tror farven 'går an', især nu hvor jeg har fået lidt sommerkulør ;-)

  SvarSlet