onsdag den 24. november 2010

Den helt store strik

Jeg er gået i gang med et tålmodighedskrævende, strikketøj: Trøje-jakken 'Hvirvelstrøm' af Annette Danielsen fra bogen Strik naturligvis. På pinde 3 og i en mørk farve, som ikke er nem at se, når ældre øjne kombineres med en lysfattig årstid. Jeg håber jeg holder ud...

Garnet er Højlandsuld fra Garnudsalg.dk og farverne taler i den grad til min lækkermund: Duftende nybrygget sort kaffe og syrligsød brombærsorbet, mums.

Jeg må have andet at ty til når det bliver for træls. Mon ikke barnebarnet in spe får brug for en lille undertrøje?

7 kommentarer:

 1. Når du en gang er færdig med hvervelstrøm, er jeg sikker på, at du bliver meget glad for den.
  Yderkanten på cirklen er "kun" 3,5 meter.
  Har lavet den selv - i datterens hjemmesupundne uld.

  SvarSlet
 2. Selvfølgelig trænger det kommende barnebarn da til undertrøjeR :-))

  SvarSlet
 3. Skal man virkelig tænke på garnets farve og årstiden? ja - de nye sparepærer generer mig meget, forresten, er det sådan nogle du bruger? De giver ikke så meget lys. Jeg har ikke fundet en løsning endnu.

  Det er to varme farver og det med kaffen er jeg med på :-)

  SvarSlet
 4. @Kisser: Jeg glæder mig til den er færdig på mere end én måde ;-)
  @Annette: Jeg HAR bemærket din flertalsendelse, så jeg skal åbenbart se at komme i gang ;-D
  @dax2: Uha ja, mørkt garn kræver mange lux! Jeg har snydt med en halogenpære i min læse/strikkelampe :-( De almindelige sparepærer er altså ikke sjove. Jeg har anskaffet nogle af de såkaldte krystalpærer, der er bedre i farvegengivelsen, til de vigtigste steder (over spisebordet f.eks.)

  SvarSlet
 5. Hvor er det dog smukt, Ditte - både farver og strikningen. Og så er det jo næsten som meditation at sidde og strikke ...

  SvarSlet
 6. Jeg glæder mig til at se hvirvelstrømmen færdig :-)
  Uh, du har også problemer med lyset? Det er lige før jeg overvejer at hamstre de gammeldags pærer, så jeg kan få et ordentligt strikkelys i nogen tid endnu.
  Det er i orden, at vi skal spare, men det er ikke i orden, at lyset ikke er stærkt nok - jeg kender flere, der har problemer - og i øvrigt kan jeg heller ikke lide farven på lyset. Det er for koldt.

  Rigtig god strikkefornøjelse - må man have lov at anbefale Elizabeth Zimmermanns 'Baby Surprise Jacket'? Den er sjov og hurtig at strikke.

  SvarSlet
 7. @Madame: Mange tak skal du ha', jeg glæder mig til jeg når vejs ende, forhåbentlig mens det stadig er koldt og jeg kan få gavn af den ;-) Rigtig god weekend til dig!

  @Ellen: Ja, lys er nødvendigt i vores fremskredne alder! Og jeg er også træt af det kedelige lys sparepærerne giver, men håber at de snart bliver bedre. EZ's babyjakke er skam også på listen, og den glæder jeg mig til at gå i gang med! God weekend.

  SvarSlet