mandag den 17. januar 2011

UFO'er fra fortiden

Det lyder som en titel af Adamski, men det er det ikke...

Når man graver bringer det undertiden arkæologiske fund for dagen. Under søndagens skabs-raid fandt jeg disse ufærdige strikkeprojekter fra guderne må vide hvornår, gemt af vejen i en kasse. 

Den mønstrede barnebluse i bomuld var vist egentlig til min datter, men hvorfor den aldrig blev færdig ved jeg ikke.

Det plantefarvede uldgarn brugt til den stribede sag er fra start-firserne. Farvet med cochenille og krap, noget af det også med en svag indigo-overfarvning, så vidt jeg kan se. Jeg tror det er vævegarn, for det kradser. Stilen er ok, både hønsestrik og uldne striber går vist an i dagens Danmark.

De må straks i UFO-kassen, for som jeg har nævnt tidligere, er man ikke en rigtig strikker, før man har oparbejdet et pænt lager af UFO'er. Hvorpå man bruger rigtig megen energi og tid på at forsøge at udrydde dem igen, tjah... ;-)

For ikke-strikkekyndige kan jeg oplyse, at en UFO altså ikke er en flyvende tallerken, men et 'UFærdigt Objekt'

Måske er jeg optimist, men jeg tror faktisk at der er en chance for, at disse UFO'er en dag bliver taget til nåde. Hvis jeg ellers kan finde garnet og pindene der passer til...

7 kommentarer:

 1. begge to er nu smukke i både farver og mönstre, så mon ikke du kan få noget anvendeligt ud af dem.
  kh.fra Island
  Frida

  SvarSlet
 2. fine ufo'er du har gravet frem.. og tak for forklaringen på ufo begrebet.. :-)
  Kh en ikke strikkekyndig.

  SvarSlet
 3. Hold op, hvor er de flotte!
  Især det plantefarvede, er jeg vild med på grund af farverne.
  Håber, du stadig har garnet til at færdiggøre det.

  SvarSlet
 4. Nej, æv! Sådan en laber sag ville jeg ellers gerne have jogget rundt i som toddler :o) Den er fed! (Ja, det er de begge to!)

  Hvis Claus og jeg en dag får børn, så siger jeg helle for sådan én slags :oD

  SvarSlet
 5. Sikke nogle skønne farver og mønstre, Ditte! Tænk at have UFO'er liggende - gid jeg havde, men jeg skal først i til at begynde på at strikke igen. De douche plantefarver husker jeg tydeligt, at jeg også havde bluser i.

  Jeg synes bestemt, du skal gøre de to ting færdige :-)

  SvarSlet
 6. Der kan sandelig komme nogle sjove udfordringer ud af en gang oprydning.
  Det er herlige farver du viser her, og jeg kan godt forstå, du har lyst til at gøre de gamle arbejder færdige.

  Men... når du smider garn ud, forærer du det så ikke til en børnehave? Det har jeg gjort flere gange med for mig ubrugelige rester, men jeg kan godt love dig, at jeg bliver populær i den lokale børnehave - de elsker at få mine garn- og stofrester til deres kreative projekter.

  SvarSlet
 7. Tak for jeres kommentarer. Der er vist flertal for at gøre det færdigt og med mit gemmegen in mente tror jeg at garnet er her et sted!
  @ Ellen: Jeg kunne aldrig finde på at smide garn i affaldsspanden og har ofte afleveret tekstiler, træ og meget andet til børnehaven. Denne gang har jeg nu planer om at give overskudsgarnet til en gruppe der hedder Varmestuestrikkerne, som strikker til hjemløse.

  SvarSlet