tirsdag den 4. januar 2011

Vintermorgen idyl

På vej tilbage fra en visit hos kiropraktoren i morges, passerede jeg den lille bro over kanalen ved biblioteket.

Her stopper jeg næsten altid op et kort øjeblik, dels for at nyde det brusende vand og dels for at beundre bygningerne ved slusehuset.

Motivet er foreviget flere gange, men ikke i det blå morgenlys og med rimdækkede træer. Så op med telefonen og et par hurtige klik. Kvaliteten er ikke værd at snakke om, det gik for stærkt (arbejdet kaldte) og lyset var svagt, men stemningen er vist fanget nogenlunde.


Ved samme lejlighed fik jeg knipset biblioteket, som ligger og glitrer som en stor, gavmild juvel i alt det grå. Tænk engang, der inde, bag de varmt oplyste ruder, er uanede skatte af oplevelser og viden - frit tilgængeligt for alle og enhver... Det er da et fantastisk koncept.

9 kommentarer:

 1. Hvor stemninsgfuldt omkring kanalen.
  Pas nu godt på det uvurderlige bibliotek. Beskyt det mod det store forarmende spareuhyre!

  SvarSlet
 2. Ja, det er et godt sted vi bor - jeg nyder også både biblioteket og udsigten fra den lille bro. Dejlige billeder du har taget!

  SvarSlet
 3. Skøn udsigt fra den lille bro, selv om jeg ikke er biblioteksbruger, går jeg meget ind for konceptet. Det er jo et fantastisk hus med så mange muligheder og oplevelser for alle.

  SvarSlet
 4. Biblioteker er virkelig en gave.
  Mit bibliotek har skulle spare fra 1. januar, så de har nu lukket om søndagen, og kun en aftenåbning.
  Det er da helt i orden, godt de ikke sparer på bogsamlingerne.

  SvarSlet
 5. Jeg er også meget glad for den sti, foretrækker den uden sne.

  Fingerne væk fra vore bibliotek politikere.

  SvarSlet
 6. Det var da et dejligt stemningsfuldt billede. Koldt, men smukt.

  Jeg elsker også biblioteker og kan slet ikke undvære dem. Fyldt til bristepunktet med dejlige oplevelser og viden, som du siger... ;-)

  SvarSlet
 7. Der er da masser af kvalitet på det billede Ditte....det er superdejligt i al sin kølige mystik :-))

  SvarSlet
 8. Fine stemninger, du har indfanget - og nej... lad ingen pille ved bibliotekskonceptet - det er vi vist mange, der er meget glade for at have adgang til.

  SvarSlet
 9. Jo, det er et helt fantastisk koncept, det der biblioteks-noget! Jeg kan slet ikke fatte det, når jeg møder mennesker, som aldrig sætter deres ben på biblioteket.

  SvarSlet