lørdag den 8. januar 2011

Vådt i vådt og gråt i gråt

Nej, nej, nej; det ER altså ikke min kop te med det her tøvejr. Jeg ved, at I er mange der snart ønsker sneen hen hvor peberet gror (der ville den også forsvinde i en gevaldig fart), men jeg ELSKER stadig sne og ville ønske den lå her hele vinteren, dvs. mindst en måned endnu.

Tøsjap er pjaskvådt, grimt og gråt, basta.

Verden ser beskidt og kedelig ud når gammelt papiraffald dukker op på veje og stier og når snebunkerne skifter farve fra strålende hvid til ulækker, snavset gråbrun. Luften bliver slap og fugtig og mørket bliver for alvor dystert. Eventyrland har pludselig mistet sin magi og tiltrækningskraft - og mit humør synker betragteligt.

På vej hjem fra arbejdet i dag måtte jeg lige stoppe for at tage et par billeder af al grimheden.

Ja, jeg ved det, jeg burde glæde mig på jeres vegne, alle I der i næsten to måneder har kæmpet med de praktiske problemer som snemasserne har givet, men lige nu er det en lille smule svært, suk...

11 kommentarer:

 1. Brun og sort sne er det grimmeste der findes.

  Hvis ikke transporten til og fra arbejde var så hamrende besværlig med al den sne, ville jeg også elske at den lå mindst en måned endnu.. som en fin hvid dyne over det hele, og gerne med et nyt hvidt drys ind i mellem. :-)

  Her i skoven er der stadig masser af fin hvid sne, og jeg elsker det og synes det er super flot.. Og Ditte jeg tror vi får mere sne, så bliver det grimme smukt igen :-)

  SvarSlet
 2. Jeg synes heller ikke det pænt og hvis DSB kunne finde ud af at køre også i snevejr så måtte det også godt blive for min skyld, så meget hader jeg heller ikke sne...Men hvis det skal være tøvejr så heller nu hvor dagene stadig er korte, end hvor det er lysere og man ser det endnu mere...Tjaaa lidt: pest eller kolera...;-D...Men kan godt forstå dig..

  SvarSlet
 3. Jeg er HELT enig! Jeg foretrækker sneen og den dejlige lys over landet. Jeg vil gerne have færdselsvejene frie, men resten må gerne være dækket af smuk, hvid sne lige til foråret sætter ind.

  SvarSlet
 4. Uha, ja, grimt er det sandelig!
  Her, hvor vi bor, bliver vejene ikke ryddet for sne, så jeg priser mig lykkelig for, at sne og is smelter, og at jeg snart igen kan gå ture - måske 10.000 skridt :-)

  SvarSlet
 5. Kan kun give dig ret i, at det er utroligt grimt. For min skyld kunne sneen godt blive lidt længere. Men vi kan nå at få op til flere nye portioner, inden det er forår.

  SvarSlet
 6. Jeg er, som du ved, fuldstændig enig med dig, mummy!!
  Hvis man skal med toget, så kan jeg godt forstå, man er ved at være frustreret! Der har været heftige forsinkelse...
  Men er man bil, som Claus jo bl.a. er herhjemme, så kræver det "bare" ti-femten minutter ekstra om morgenen til bilen - Og så skal man derudover selvfølgelig køre fornuftigt og i sit eget tempo. Tag en termokande med te med, tænd bilradioen og skrål med - Ja, så skal det hele nok gå på trods af masserne :o)
  Jeg håber, vi får den smukke sne at se på min fødselsdag!

  SvarSlet
 7. Jeg hader sne fordi det tager min frihed til at komme ud. Jeg bor hvor der ikke bliver ryttet for sne og det er umuligt at komme ud. Desuden har jeg Chionofobi angst for at køre i sne.

  SvarSlet
 8. Du har evig ret, det er ikke smuk med den tøsne! Men ... jeg er nu glad for, at fortove - og ikke mindst cykelstier - atter er dukket frem og er sne- og isfri ;-)

  SvarSlet
 9. Jeg har det lidt ligesom Bente. Jeg elsker sne og synes, at det er så smukt, så smukt. Men hvor HAR jeg savnet mine fortove og stier, så jeg kunne gå gode ture uden at glide på r... umpen. ;-)

  SvarSlet
 10. Det ligner jo at det er en slags kaos efter fest, "sne-fest".

  Jeg ville ønske, at DSB kunne klare opgaverne og undrer mig hele tiden over, hvad der er sket: Var det også sådan i 70'erne og 80'erne? At snevejr generede togtrafikken så meget at alting gik langsommere? Var vi mere vant til det dengang? Var der ikke så mange, der kørte med tog?

  Selv om det er "grimme billeder" så er det altså sjovt at kigge ind på din weblog og se, hvad du har registreret :-)

  SvarSlet
 11. Du har da fuldstændig ret, og hvis jeg ikke længere var på arbejdsmarkedet, ville jeg sikkert fryde mig over sneen, men når jeg skal køre 120 km om dagen, så foretrækker jeg godt nok grimheden fremfor et halvt liv bag rattet - eller i mere eller mindre forsinkede offentlige transportmidler.

  Og bare rolig: jeg tror desværre som flere af de andre, at den sorte farve nok skal blive 'hvidvasket' flere gange, inden det er slut for denne gang ;-)

  Det er nogle herlige garnkøb, du har foretaget - nu gælder det om at starte et par arbejder op, så du har noget til enhver situation, såsom tv, venindesnak, alenetid (= de svære opgaver), m.m. Jeg har altid tre sværhedsgrader i gang af gangen :-)
  Man må jo være helgarderet...

  SvarSlet