tirsdag den 15. november 2011

Det lille hus i skoven...

sidste uges mandagstema nævnte jeg, at jeg havde malet en akvarel af vores lille røde hus i de store svenske (smålandske) skove. Flere havde lyst til at se den og det skal I da få lov til. Men jeg gør opmærksom på at jeg absolut er amatør.

Jeg er aldrig blevet en habil akvarelmaler, selvom jeg faktisk var rimelig god til at tegne i mine yngre år. Jeg tror mit temperament passer bedre til blyant end til akvarelpensel, jeg er tilbøjelig til at nusse for længe med detaljerne og så 'dør' en akvarel nemt. For mig tæller min oplevelse mere end håndværket og normalt belemrer jeg ikke offentligheden med dem ;-)

Faktum er at jeg i mange år har brugt alt for lidt tid på at tegne og at male; hvis den slags skal blive godt, så er det nødvendigt at holde det vedlige.

19 kommentarer:

 1. Jeg synes det er fint og det er da et dejligt minde at have hængende...;D

  SvarSlet
 2. Jeg er fuld af beundring!! Og tænk at eje sådan et hus!

  SvarSlet
 3. Hvor er det smukt, Ditte - og når du en dag bliver pensionist, skulle du da indhente det forsømte og kaste dig over at tegne og male igen. Min mormors bror malede akvareller hele livet, men de er ikke nær så smukke, som det billede, du viser her.

  SvarSlet
 4. Hvor er det fint. Både huset og billedet. Jeg ville elske at kunne male sådan, men den gave har jeg ikke fået.
  Jeg har drømt om dit sjal siden jeg rørte ved det i lørdags. Hvilket garn har du brugt?

  SvarSlet
 5. Jeg synes det er en fin akvarel - og som Madame, at du burde tage det op, når du får lidt mere tid.
  Svenskeidyllen er lige efter bogen ... kan godt forstå, at I gerne ville have sådan et sted igen.

  SvarSlet
 6. *suk* Savn til det gamle hus... :o)

  SvarSlet
 7. Flot malet, og en skønt lille hus på bakketoppen :-)

  SvarSlet
 8. Jeg er også glad for det, tak :-)

  SvarSlet
 9. Vi savner det også, men vi havde dårlig tid til at passe det ordentligt. Nu er der forhåbentlig andre der nyder det :-)

  SvarSlet
 10. Tak, Madame :-)
  Jeg har alle mine male og tegnesager liggende klar til der bliver bedre tid, kan du tro.

  SvarSlet
 11. Det er Blackhill Højlandsgarn fra garnudsalg.dk (farve Pistachie) og en tråd af Isagers Alpaca 1 (farve 024). God fornøjelse ;-)

  SvarSlet
 12. Det håber jeg også på når der bliver mere tid - og ja, hus i Sverige igen ville være skønt :-)

  SvarSlet
 13. Det var et fint lille hus, men trængte virkelig til knofedt, penge og tid - og det havde vi ikke meget af på det tidspunkt.

  SvarSlet
 14. Tak Ditte. Jeg skal lige overstå et andet projekt, så er jeg mere end klar.

  SvarSlet
 15. Hvor er det et skønt billede, jeg syntes du er rigtig dygtig

  SvarSlet
 16. Kære Ditte - du er en krukke! Det er lige præcis hvad du er - en krukke!

  Jeg har altså gået til akvarelmaling hos en professionel billedkunstner. Jeg tror aldrig jeg lærte at male et træ. Til gengæld lærte jeg, hvor svært akvarelmaling er og derfor er jeg også dybt imponeret over dit billede. Udover at det faktisk ligner noget, så har du utrolig mange detaljer med. Jeg bliver helt mundlam, når jeg ser alle de små vinduer. Wow - tænk at du har malet dem, uden at ødelægge hele billedet. Det er virkelig flot. Sådan noget kan man altså ikke lave, hvis man er nybegynder eller mangler talent.

  Jeg synes du er drønhamrende dygtig og billedet er helt vildt flot.

  SvarSlet
 17. Nej, Jens, ikke krukke, men perfektionist :-( Det er næsten værre, for jeg er sjældent tilfreds med noget af det jeg præsterer, uanset hvor meget 'ros' jeg får. Men tusind tak for din ros - og jeg er helt enig med dig i at akvarelmaleri er noget af det sværeste at kaste sig ud i, for det er umuligt at 'reparere', men jeg elsker den lethed det har :-)

  SvarSlet